close
Camere De Zi

Cum sa creati iluzia unui tavan inalt

Stiti care e marea problema a design-ului de interior modern? Ca se pune foarte mare pret pe ceea ce se afla pe podea si nicidecum pe tavan, asta in conditiile in care tavanul da, de regula, culoarea dominanta dintr-o camera. Atunci cand nu se doreste acest lucru, exista 2 solutii:
1. fie se creeaza iluzia unui tavan mai inalt, astfel incat atentia sa fie captata de celelalte elemente de decor;
2. se creeaza puncte focale, care sa mentina privirile la un nivel mediu sau chiar jos.

Avantajul unui tavan inalt are de multe ori legatura cu iluzia unui spatiu mai mare. In conditiile in care tot mai multe apartamente sunt mici si inghesuite, tocmai din dorinta dezvoltatorilor de a obtine cat mai multi bani pe metrul patrat construit, o astfel de iluzie e cea mai buna alegere.

tavan inalt 13
Beautiful-living-room-goes-horizontal-with-decor
tavan inalt 12
tavan inalt 11
Low-horizontal-furniture-and-large-glass-windows-give-the-space-an-airy-appeal
tavan inalt 10
tavan inalt 9
tavan inalt 8
tavan inalt 7
tavan inalt 6
tavan inalt 5
tavan inalt 4
tavan inalt 3
tavan inalt 2
tavan inalt
Cum creati aceasta iluzie? Cu ajutorul a catorva trucuri simple, dupa cum urmeaza:
1. Decorati camera cu mobilier cat mai jos, preferabil cat mai orizontal. Diferenta intre partea superioara a celei mai inalte piese de mobilier si tavan va crea iluzia de inaltime;
2. Acolo unde este posibil, se recomanda inlocuirea peretilor clasici cu pereti de sticla. Avantajele, in acest caz, sunt multiple: avem, asadar, un tavan inalt, dar si o luminozitate mult mai buna de cele mai multe ori;
3. In functie de culoarea tavanului, folositi spoturi multiple in detrimentul unui candelabru. Aceasta solutie e potrivita pentru camerele in care nu exista foarte mult mobilier, mai ales in conditiile in care becurile sunt orientate vertical. De asemenea, se recomanda fie vopsirea tavanului cu alb, fie folosirea unei nuante calde, care sa constrasteze lumina oferita de becuri.
4. Nu in ultimul rand, folositi-va de elemente verticale, cum sunt draperiile sau poate chiar tablourile. Asa cum o haina cu dungi verticale subtiaza talia, tot la fel elementele verticale potenteaza iluzia de inaltime.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.