close
Camere De Zi

Negrul pe post de culoare dominanta

Se spune ca negrul este o culoare neutra, in ciuda caracterului sau foarte puternic. Totusi, stiati ca el poate juca rol de culoare dominanta in aproape orice camera? Sigur, caracterul inchis e un impediment pentru multi, motiv pentru care e arareori vedem in casele obisnuite negrul in postura dominanta, insa dupa cum veti vedea mai jos, exista solutii foarte placute.

Cum puteti scapa de “aerul” impovarat pe care il confera initial negrul? Prin crearea unui punct focal, in speta o culoare puternica, care sa atraga atentia. De aceea, in exemplele de mai jos vedeti in fiecare situatie ba un ceas de perete argintiu, ba o masa cu scaune albe, ba o canapea rosie. Toate aceste elemente au rolul de a compensa dezechilibrul creat de prezenta masiva a negrului in camerele respective. dining-room-black-design

black-office-design1

black-office-design

black-bathroom-design

black-home-theatre

living-room-black-decor

black-bedroom-design
Personal, consider ca o camera destinata vizionarii de filme sau o camera de lucru in care au loc proiectari dese e locul propice pentru negru in “cantitati” mari. De ce? Pentru ca simuleaza si accentueaza efectul de cinematograf, mai ales impreuna cu un sistem audio-video performant.

Nu in ultimul rand, locurile de dining, in speta sufrageriile, sunt iarasi un loc bun. De ce? Pentru ca in cazul in care in camerele respective se aduc o masa si scaune de culori antagonice sau macar de culori puternice, efectul vizual va fi puternic si impresionant, ca atare locul va capata o eleganta aparte, lucru destul de greu de obtinut in apartamentele obisnuite in mod normal. La fel de bine merge negrul in birouri si in sali de sedinta, dar numai impreuna cu alte culori mai inchise, dar totusi in alte nuante, precum argintiu sau auriu. Atentie, totusi, la folosirea acestor culori, pentru ca e foarte usor sa se strice efectul vizual daca ele sunt in “cantitate” prea mare.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.