close
Camere De Zi

Podele de sticla: idee inovatoare sau nu?

Adevarul e ca, atunci cand vine vorba de podele de sticla, multa lume este destul de reticenta. Ce-i drept, intr-o lume in care locuitul intr-un apartament e cam singura optiune pentru multi, a avea o podea de sticla iese automat din discutie.

De regula, avem avantajul de a alege orice fel de podea, in orice fel de culoare si in orice fel de cantitate, dar si in orice fel de material. Sticla este un material arareori folosit, in mare pentru ca multi il considera drept un material fragil, lucru total gresit. Cel mai mare avantaj al unei podele de sticla ar fi faptul ca ar crea iluzia unui open space imens, poate a unuia infricosator de imens. De ce spun infricosator? Pentru ca al nostru creier nu percepe siguranta rezistentei materialului si pentru ca a sta deasupra a cativa metri “in gol” e un sentiment cu siguranta infricosator.

Place-de-la-Madeleine-glass-floor
modern-house-glass-floor
office-glass-ceiling-floor
modern-contemporary-floor
glass-floor-landing
porch-glass-floor
floating-stairs-glass-floor
hall-glass-floor
glass-floor-wine-cellar-down
Ateliers_Michael_Herrman_Madeleine
Corbusier-Inspired-Parisian-Home
Sigur, podelele de sticla merita implementate doar in cazul caselor mari, atunci cand la parter exista un spatiu care nu necesita intimitate si in cazul in care si la etaj exista suficient spatiu. Intr-o casa obisnuita, in care etajul e dedicat mai degraba dormitoarelor iar partea de hol e modesta, nu e recomandata implementarea unei solutii pentru simplul fapt ca nu ar face o diferenta sesizabila. In schimb, daca exista suficient spatiu, adoptarea, fie chiar si partiala, a acestei solutii poate imbunatati aspectul interior al casei.

In principiu, mentinerea unei podele de sticla nu e o sarcina dificila, mai ales intr-o casa in care se pastreaza curatenia. Sunt suficiente solutii (iar cand zic solutii, ma refer strict la substante, nu la posibilitati) comerciale capabile sa curete sticla si sa nu lase urme. In plus, poate o astfel de podea ii poate ajuta pe cei carora le este frica de inaltimi sa scape de frica.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.