close
Camere De Zi

Semineuri de piatra pentru un living elegant cu influente rustice

Cum articolul de aseara a primit feedback bun, ne-am gandit ca pentru articolul de astazi sa vorbim despre un element amintit in articolul de ieri, anume despre semineuri; nu orice tip, bineinteles, ci despre semineuri de piatra. In general, astfel de obiecte sunt destul de versatile: se pot incadra si in peisajul unui living rustic, dar si in peisajul unui living modern si elegant, indiferent de materialul cu care sunt pavate la exterior.

Atunci cand vorbim de semineuri de piatra, vorbim de fapt de aspectul lor exterior, pentru ca intotdeauna la interior este pusa caramida (pentru ca e usor de modelat, pe cand piatra nu prea e). Pietrele sunt folosite din 2 motive:
1. pentru efectul cosmetic pe care il ofera, implicit pentru modul in care imbunatatesc aspectul livingului sau al dormitorului;
2. pentru ca piatra este un material care absoarbe rapid caldura, pe care o retine pentru mai mult timp. Astfel, pe langa caldura emanata de jar si de cea retinuta in caramida cu care este pavat pe interior semineul, o mare parte din caldura este eliberata treptat si de catre pietre. Astfel, cheltuielile cu incalzirea scad semnificativ, asta cu pretul faptului ca proprietarii sa fie nevoiti sa faca literalmente focul atunci cand vor caldura in semineul.

semineu de piatra 15
semineu de piatra 14
semineu de piatra 13
semineu de piatra 12
semineu de piatra 11
semineu de piatra 10
semineu de piatra 9
semineu de piatra8
semineu de piatra 7
semineu de piatra 6
semineu de piatra 5
semineu de piatra 4
semineu de piatra 3
semineu de piatra 2
semineu de piatra
Daca ne intrebati pe noi, intotdeauna semineurile clasice merita in detrimentul celor pe caz. Oricine stie cum functioneaza flacara pe gaz intelege ca atunci cand gazul nu mai arde, caldura se opreste. In cazul in care lemnele sunt folosite, caldura continua sa fie emanata de catre jar mult timp dupa ce ele au ars, lucru care e un avantaj evident.

Singurul dezavantaj pe care il au semineurile e faptul ca ele trebuie supravegheate mereu, mai ales daca in casa sunt copii. Totusi, per ansamblu, avantajele depasesc cu mult orice dezavantaj.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.