close

Daca nu sunteti pasionati de bursa si de tranzactionare online, probabil nu ati auzit de Ken Griffin. E fondatorul grupului Citadel si totodata, proprietarul a doua proprietati spectaculoase pe plaja din Miami, un penthouse senzational si un condominiu asisderea, localizat fix sub penthouse proprietati pe care Griffin vrea sa le vanda pentru suma de 73 de milioane de dolari.

Condominiul din Faena House (despre care vorbim mai jos) este o cladire relativ recent cumparata, mai precis in toamna lui 2015, cand Griffin tocmai finaliza procesul de divort prin care trecea, pentru suma de 60 de milioane de dolari. La momentul finalizarii tranzactiei, casa lui Ken Griffin a fost cea mai scumpa casa vanduta vreodata in Miami. Acum, pe fondul investitiilor facute in amenajare, fondatorul Citadel a mai adaugat alte 13 milioane in pretul total al locuintelor, cu mentiunea ca ele pot fi cumparate si separat, dupa cum urmeaza: penthouse-ul poate fi cumparat pentru 55 de milioane de dolari, iar condominiul poate fi cumparat pentru 18 milioane de dolari, acesta din urma neavand propria terasa si nici o piscina infinity, asa cum are penthouse-ul din varf.
casa lui ken griffin 8

casa lui ken griffin 7

casa lui ken griffin 6

casa lui ken griffin 5

casa lui ken griffin 4

casa lui ken griffin 3

casa lui ken griffin 2

casa lui ken griffin
Desigur, ele nu ocupa intreaga cladire, ci doar varful cladirii Faena House, o cladire de 47 apartamente, cu servicii concierge si de butlering. Totusi, penthouse-ul a fost personalizat dupa dorintele proprii ale magnatului financiar.

Cladirea este la doar cativa metri de oceanul Atlantic, pe plaja Miami Beach, pe cealalta parte fiind canalul Indian Creek. Cat despre penthouse, are 5 dormitoare, este construita pe 2 nivele si are pereti de sticla, tocmai pentru a oferi o priveliste de ansamblu a imprejurimilor.

Penthouse-ul se bucura si de o piscina infinity in varf, strajuit de o terasa si de un loc special de relaxare, numai bun de petrecut seara, atunci cand doar sunetele oceanului se aud.