close
Case Celebre

Casa lui Michael Bay din Los Angeles

Poate ati auzit de Michael Bay. E un cunoscut regizor american, care a lucrat, printre altele, la filme precum Bad Boys, dar si la cele 3 filme din seria Transformers. Casa lui Michael Bay din Los Angeles a fost construita pe un teren cu o suprafata de 8 acri, adica aproximativ 30,000 de metri patrati si a fost construita in asa maniera incat sa ofere o priveliste de ansamblu atat spre marele oras, cat si spre zona muntoasa Santa Monica.

Nepunandu-se problema banilor, casa a fost amenajata dupa ideile moderniste (cu influente futuriste) ale celor de la Oppenheim Architecture, casa de arhitectura mentionata destul de des pe aici, asta gratie proiectelor grandioase de care se ocupa.

Ce e interesant la acest proiect e ca cei de la Oppenheim Architecture nu l-au pus in practica, asta desi el statea pe pagina lor cu proiecte de multa vreme. Totusi, pe fondul costurilor si a formei ciudate, nicio persoana nu a fost destul de excentrica cat sa investeasca masiv in asa ceva. Pana la Michael Bay.
casa lui Michael Bay 10

casa lui Michael Bay 9

casa lui Michael Bay 8

casa lui Michael Bay 7

casa lui Michael Bay 6

casa lui Michael Bay 5

casa lui Michael Bay 4

casa lui Michael Bay 3

casa lui Michael Bay 2

casa lui Michael Bay
Cu cateva modificari si cu ajutorul celor de la Rios Clementi Hale Studios, s-au amenajat peste 2700 de metri patrati pe 3 nivele, printre camere numarandu-se un dormitor principal supraetajat (care privit din unghiul potrivit, pare ca ar fi singurul nivel al casei), un garaj pentru colectia de masini de lux a regizorului (ar fi fost culmea ca tocmai el sa nu aiba masini, dat fiind rolul sau in seria Transformers), propriul centru spa, propriul muzeu cu piese de recuzita de film si cu poze, o baie cu priveliste la panorama orasului, un centru media cu ultimele gadget-uri in materie de accustica si altele asemenea.

Personal, imi place mult baia cu cada de marmura impamantata, dar si cu dusul vertical, plus ca trebuie mentionat si faptul ca intreaga baie pare sculptata in marmura bruta.