close
Case Celebre

Casa lui Richard Gere – veche de 113 ani, dar foarte scumpa

Faima nu implica neaparat succesul in afaceri, mai ales intr-o industrie precum piata imobiliara. De exemplu, casa lui Richard Gere, sau ma rog, una dintre casele lui din statul american New York, e pusa la vanzare de vreo 2 ani si, in ciuda zonei superbe si a faimei proprietarului, inca nu se arata niciun cumparator. Motivul? Pretul exorbitant cerut, nu mai putin de 47,5 milioane de dolari, o suma destul de mare pentru o casa veche de aproape 115 ani.

Proprietatea a fost construita in anul 1902 si cuprinde, pe langa casa principala, 2 case pentru oaspeti (in total 12 dormitoare si 12 bai), o sala de fitness si un teren de baschet, pregum si o piscina lunga de 30 de metri cu apa incalzita. Bineinteles, fiind o casa construita in urma cu mai bine de un secol, interiorul nu impresioneaza foarte mult, Richard Gere fiind genul de persoana care prefera confortul in detrimentul tendintelor, dar in acelasi timp eleganta. Acesta este motivul pentru care s-a preferat un design interior clasic, elegant, exact ce ii trebuie unei familii numeroase pentru a locui acolo.
richardgere_Hamptons_Villa_5-800x476

richardgere_Hamptons_Villa_6-800x476

richardgere_Hamptons_Villa_3-800x476

richardgere_Hamptons_Villa_2-800x476

richardgere_Hamptons_Villa_1-800x476

richardgere_Hamptons_Villa
Pe de alta parte, exteriorul e spectaculos. Proprietatea se intinde pe aproape 25000 de metri patrati, deci nu e doar casa, ci si imprejurimile, pana la ocean si inapoi. Secretul spectacolului vizual pe care il ofera proprietatea e spatiul verde, care e bine ingrijit pe toata suprafata; bine delimitat, spatiul verde cuprinde si o serie de plante tinute in ghivece (dar in aer liber), de regula pentru a demarca anumite sectiuni. De exemplu, piscina cu apa incalzita e delimitata atat de un gardut de lemn, cat si de o bariera din gard viu, iar pe deasupra, este strajuita de flori.

Ramane de vazut daca vor exista cumparatori pentru aceasta proprietate. In ciuda faimei, a dimensiunii si a dotarilor, sa nu uitam ca vorbim de o casa construita in 1902, a carui pret este fabulos. Chiar si pentru cei super bogati, 47,5 milioane de dolari este o suma imensa.