close
Case & Vile

Cabana retrasa in mijlocul padurii – securizabila si cocheta!

Proiectul pe care vi-l prezentam azi pe freshhome.ro e diferit de toate cabanele postate de-a lungul timpului si o sa vedeti imediat de ce. In primul rand, este construit in mijlocul unei paduri, proprietatea fiind cumparata chiar la capatul unui drum forestier.

Va dati seama, cand vreti sa construiti ceva intr-un loc foarte retras ca acesta, unde nu exista facilitati, unde bat vanturi puternice si pe unde circula destul de des animale salbatice, e nevoie de o oarecare siguranta, atat impotriva conditiilor atmosferice, impotriva animalelor, cat si impotriva factorului uman, atat cat se poate.

Cabana aceasta a fost construita pe stabilopozi solizi adanc infipti in pamant pur si simplu pentru a o feri de eventualele inundatii are mai apar in zona o data la cativa ani. Raul Tuc curge in apropiere si nu de putine ori a avut un debit considerabil. De asemenea, e pe structura metalica si e construita in asa fel incat vanturile din zona sa o loveasca in lateral si nu perpendicular, ceea ce ar fi insemnat sa loveasca direct in sistemul de inchidere.


Dupa cum vedeti, casa are o fata glisanta, un dublu perete: unul de sticla, cu laturi mari incastrate in tamplarie solida, iar altul de protectie, care nu numai ofera intimitate, ci si securizeaza casa impotriva vanturilor, impotriva temperaturilor scazute, facilitand mentinerea calduriii, cat si impotriva privirilor indiscrete sau a celor care ar vrea sa patrunda aici.

Pe interior sunt numai 37 de metri patrati, insa sunt suficienti pentru a avea parte de o bucatarie, de o zona de living, cat si de un dormitor etajat, la care se adauga si o terasa exterioara, cu priveliste spre padure si spre raul care curge in apropiere.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.