close
Case & Vile

Cabana rustica de munte

Ati observat cat de multe concepte moderne de cabane au inceput sa apara in ultima vreme? Fie pentru a fi inchiriate, fie pentru a servi pe post de refugiu in fata poluarii din marele orase, tot mai multe cabane apar in paginile revistelor de arhitectura si nu numai.

Astazi va prezentam un proiect spectaculos, poate cea mai spectaculoasa cabana rustica de munte care a fost prezentata vreodata pe freshhome.ro. Primul lucru care se remarca la aceasta cabana sunt materialele dominante, in speta lemnul (sau bustenii, mai exact) si piatra. Cabana este amplasata intr-o poienita, este inconjurata de padure si este in proportie de 90% din lemn, asta daca nu luam in considerare sticla de la ferestre si tiglele.
cabana rustica de munte 14

cabana rustica de munte 13

cabana rustica de munte 12

cabana rustica de munte 11

cabana rustica de munte 10

cabana rustica de munte 9

cabana rustica de munte 8

cabana rustica de munte 7

cabana rustica de munte 6

cabana rustica de munte 5

cabana rustica de munte 4

cabana rustica de munte 3

cabana rustica de munte 2

cabana rustica de munte
Totusi, chiar daca mai toate piesele de mobilier au la baza lemnul sau chiar incorporeaza busteni, casa nu duce lipsa de nimic din ce-ar putea avea nevoie proprietarii, ba chiar din contra: lemnul si alte elemente rustice au fost perfect echilibrate si folosite astfel incat sa lase impresia unei case rustice. In realitate, e o casa moderna deghizata perfect intr-o cabana rustica de munte, mai ales ca are propria crama, mese de marmura, ferestre glisante si asa mai departe.

Totusi, s-a pus mult accent pe obtinerea efectului rustic: candelabrele par sa imite traditionalele candelabre cu lumanari, scaunele sunt facute fie din butuci, din trofee vanatoresti sau pur si simplu sculptate in lemn, balustradele si traversele sunt de lemn si asa mai departe. Totusi, deghizarea ii este tradata de canapelele cu perne imense moi, de bucataria cu hota imensa de fier (cu imbracaminte de fier, de fapt), de electrocasnicele atent incorporate, de sccaunele de bar si altele asemenea.

Altfel, proiectul e de-a dreptul perfect, mai ales ca ofera o priveliste fantastica si intimitate deplina proprietarilor.