close
Case & Vile

Casa de familie intr-un cartier rezidential american

Proiectul pe care-l prezentam astazi pe freshhome.ro se afla in districtu Oakland, in partea de nord, in statul american California, acolo unde cei de la Baran Studio au avut o sarcina dificila: aceea de a ridica o casa care sa iasa in evidenta intr-o zona in care majoritatea caselor sunt construite in mod traditional.

Ceea ce e interesant e faptul ca sunt doua fete care sunt intr-un contrast total: pe exterior, casa are o usoara amprenta industriala, cu un acoperis care se rasfrange si asupra fatadelor metalice laterale, ba chiar si un pic asupra fatadei frontale. Fata principala a casei ofera un aspect total diferit fata de restul caselor, cel putin la o privire mai atenta, insa in realitate, se incadreaza perfect in peisagistica zonei.
casa de familie 13

casa de familie 12

casa de familie 11

casa de familie 10

casa de familie 9

casa de familie 8

casa de familie 7

casa de familie 6

casa de familie 5

casa de familie 4

casa de familie 3

casa de familie 2

casa de familie
Pe interior, lucrurile se schimba total: dintr-o casa cu aspect industrial, interiorul devine primitor, cu mult alb si nuante neutre. Zona de parter cuprinde spatiile de locuit, in speta livingul open space si bucataria asisderea. Observati ca in zona de living nu exista delimitari, tocmai pentru a oferi senzatia de confort, de spatiu, de flow liber.

Trecerea spre curtea din spate se face din bucatarie, cu ajutorul unei usi glisante, care poate fi lasata deschisa complet, astfel ca trecerea spre exterior se face direct, accentuand si mai mult ideea de spatiu. Observati ca nu sunt suprafete foarte mari, insa aceasta casa de familie ofera toate conditiile si spatiu suficient de mult pentru a satisface nevoile proprietarilor.

La etaj sunt dormitoarele, cat si un spatiu de lucru (pe care proprietarii il numesc loc de munca fara stres), plus ca din dormitoare se poate iesi direct pe balcoane (cu vedere la curtea din spate), plus ca exista si un mic balconas in partea din fata a casei, perfect pentru noptile senine.