close
Case & Vile

Casa de vacanta construita intr-un loc special!

Proiectul pe care vi-l prezentam astazi este unul cu adevarat special, iar asta pentru ca e locul paradisiac al celor care vor un loc cat mai retras cu putinta, de unde sa se poata bucura din plin de natura. Proiectul poarta numele de “The Lookout at Broad Cove Marsh” si semnatura casei de arhitectura Omar Gandhi.

Casa este undeva in apropiere de Toronto si a fost conceputa pentru un cuplu de oameni aflati la a doua tinerete, fara copii, cu job-uri creative, care au nevoie atat de perioade de liniste si lipsite de stres, cat si de un loc pe care sa-l poata folosi pe post de nevoie si pentru creatie, daca in harmaiala marelor orase nu se pot concentra pentru a obtine rezultatele scontate.

Casa a fost conceputa pe structura metalica, cu pereti mari de sticla tripul stratificata, astfel incat rezidentii ei sa aiba parte de o priveliste superba a oceanului, dar in acelasi timp, sa nu sufere de frig. Vorbim totusi de Canada si de malul oceanului, deci de un loc in care conditiile nu sunt tocmai cele mai prietenoase.


Desi impartita pe model open house, casa este bine compartimentata, iar alimentarea ei cu energie se face gratie unor panouri fotovoltaice, exceptie facand incalzirea, care se face pe lemne.

Zidul din spatele locuintei are un dublu rol: odata serveste pe post de mijloc suplimentar de intimitate oferit proprietarilor, dar de asemenea, serveste pe post de protector termic, care opreste curentii care vin din zona posterioara.

Sigur, pe fondul izolarii, nu e o casa de locuit pe termen lung, insa pentru cateva zile sau pentru weekend-uri, e tot ce ai nevoie pentru a iti incarca bateriile!

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.