close
Case & Vile

Casa de vacanta construita pe locul unei sere

Utrecht-recreation-home-transparent-front-facade

Proiectul pe care vi-l prezentam astazi ne arata cat de putin spatiu avem nevoie de fapt pentru a locui confortabil. Sigur, ea serveste pe post de casa de vacanta. Finalizata in 2014, casa a fost construita pe locul unei mici sere de flori, undeva in Utrecht, in Olanda.

Cumva, peretii de sticla amintesc de cladirea initial construita pe acelasi loc, insa ce e diferit de aceasta data e sistemul de protectie a sticlei, care joaca rol pe post de paravan exterior si care are dublu rol:
1) acela de a asigura intimitatea proprietarilor, atunci cand vin in vacanta aici, dar si pentru a proteja interiorul de eventualele priviri curioase.
2) acela de a proteja sticla de la eventuala grindina dar si de la a se murdari in timpul precipitatiilor.

Observati ca in ciuda spatiului foarte mic avut la indemana, spatiul destinat bucatariei cuprinde si o masa de 6 persoane, semn ca proprietarii s-au gandit si la eventualii musafiri (pentru care, de altfel, au amenajat un soi de dormitor in zona de mansarda).
Utrecht-recreation-home-side-vire

Utrecht-recreation-home-side-view

Utrecht-recreation-home-kitchen

Utrecht-recreation-home-bedroom-and-bathroom

Utrecht-recreation-home-bedroom

Utrecht-recreation-home-bedroom-connection

Utrecht-recreation-home-dining-area

Utrecht-recreation-home-transparent-front-facade

Utrecht-recreation-home-opening-shutters

Utrecht-recreation-home-opening-shutters-overview

Utrecht-recreation-home-closed-shutters-overview
Casa de vacanta e complet dotata: are de la o bucatarie cu cuptor, plita si loc de gatit, la care se adauga masa de 6 persoane, o baie compartimentata cu dus si toaleta in zone ascunse.

Motivul principal pentru care s-a reusit cu acest proiect e solutia interesanta de incorporare a tuturor aparatelor si a structurilor importante. In plus, cu exceptia mesei de bucatarie, toate structurile si tot ce tine de mobilier, sunt asezate pe margini, tocmai pentru a lasa cat mai mult spatiu de miscare. In plus, pentru a accentua senzatia de spatiu, s-a luat decizia de a masca dusul si zona de baie, la care a contribuit si nevoia de intimitate in zonele respective.