close
Case & Vile

Casa de vacanta pentru doua persoane

In aglomeratul stat New York, mai precis in localitatea Amagansett, am gasit o casa de vacanta construita de cei de la Bates Masi Architects, o casa atat de calduroasa si atat de linistita incat ne-a fost imposibil sa nu o prezentam aici.
Plasata intr-un loc superb, in apropierea unui lac si inconjurata de copaci, casa inspira un aer de confort, ca si cum abia ar astepta sa primeasca oaspeti. Primul lucru pe care-l remarcam la aceasta casa e prezenta geamurilor extrem de mari, care inlocuiesc clasicii pereti de caramida. Astfel, casa beneficiaza de o luminozitate naturala sporita, implicit de mai multa caldura.
Robin-Way-House-–-a-Real-oasis-of-Greenery-and-Relaxation-1-670x439 Robin-Way-House-–-a-Real-oasis-of-Greenery-and-Relaxation-10-670x1115 Robin-Way-House-–-a-Real-oasis-of-Greenery-and-Relaxation-9-670x961 Robin-Way-House-–-a-Real-oasis-of-Greenery-and-Relaxation-8-670x878 Robin-Way-House-–-a-Real-oasis-of-Greenery-and-Relaxation-7-670x779 Robin-Way-House-–-a-Real-oasis-of-Greenery-and-Relaxation-6-670x429 Robin-Way-House-–-a-Real-oasis-of-Greenery-and-Relaxation-5-670x466 Robin-Way-House-–-a-Real-oasis-of-Greenery-and-Relaxation-4-670x402 Robin-Way-House-–-a-Real-oasis-of-Greenery-and-Relaxation-3-670x710 Robin-Way-House-–-a-Real-oasis-of-Greenery-and-Relaxation-2-670x777
Interiorul e aparent simplu, insa daca va uitati atent, veti vedea ca nimic nu a fost lasat la voia intamplarii. Bucataria e imbracata in lemn si, totusi, prezinta dotari moderne, putand rivaliza cu oricare dintre bucatariile clasice. Observati, va rog, si zona de living, cu semineu si depozit pentru lemne. Cumva, casa e o combinatie intre vechi si nou, intre rustic si urban, o combinatie reusita, fara tare de design. Cu alte cuvinte, nu sunt obiecte care sa para ca nu sunt la locul lor.

Doua aspecte mai doresc sa mai punctez: primul ar fi mica punte din fata a casei, pe care se aseaza de obicei sezlonguri (cele doua sezlonguri arata clar ca aceasta casa de vacanta a fost conceputa doar pentru un cuplu), dar si piscina, strajuita de sculpturi asiatice. Daca vreti, aceasta casa de vacanta e complet zen, atat pe interior, cat si pe exterior: e plina de lumina, inconjurata de verdeata si apa, iar interiorul e simplu, dar confortabil. Isi poate dori cineva mai mult de atat?