close
Case & Vile

Casa la Miami, in valoare de 36 de milioane de dolari

Proiectul pe care vi-l prezentam astazi este o casa la Miami, in valoare de 36 de milioane de dolari, cu posibilitatea ca pretul final platit de cumparator sa fie ceva mai mare, de 43 de milioane de dolari, asta in cazul in care cumparatorul va decide sa ia la pachet si un Jaguar XK120 din 1948 (de colectie), un yacht VanDutch de 17 metri lungime, precum si mobila de lux Minotti in valoare de 1 milion de dolari.

Casa a fost desenata de la 0 de faimosul arhitecut Chad Oppenheim cu un singur scop, acela de a oferi cele mai bune conditii pentru oricine, dar in acelasi timp, de a oferi sansa unei investitii inteligente, in speta intr-o casa aflata intr-o zona exclusivista, intr-un cartier in care se vand/cumpara frecvent case de ordinul milioanelor de dolari.

Casa si restul proprietatii numara impreuna 1579 de metri patrati si se afla la cativa metri de ocean. Nu e chiar in bataia directa a valurilor si a curentilor, ba chiar e o zona oarecum de refugiu, motiv pentru care, sau cel putin asa spun proprietarii, adesea se pot vedea de pe ponton delfini, pisci de mare si lamantini. In plus, toate ferestrele si terasele sunt concepute sa aiba priveliste directa fie la ocean, fie la partea inflorita a proprietatii.
casa la Miami 17

casa la Miami 16

casa la Miami 15

casa la Miami 14

casa la Miami 13

casa la Miami 12

casa la Miami 11

casa la Miami 10

casa la Miami 9

casa la Miami 8

casa la Miami 7

casa la Miami 6

casa la Miami 5

casa la Miami 4

casa la Miami 3

casa la Miami 2

casa la Miami
Cat despre designul casei, acesta este contemporan cu influente minimaliste (a se observa si piscina transparenta, subiect despre care am scris zilele trecute). Totusi, pare ca ar fi fost sculptata dintr-un imens bloc de piatra, aceasta fiind si intentia arhitectului, care a cumparat personal piatra dintr-o fosta cariera romana din Italia.

In ciuda dimensiunilor mari, sunt numai 8 dormitoare (mobilate cu produse de lux de la Minotti), dar care au dimensiuni de pana la 50 de metri patrati fiecare, plus bai romane aferente si nu numai. Cabinele de dus au fost construite si sunt marginite de ziduri de piatra, iar unele dormitoare au si bai de piatra construite special cu vedere la ocean, astfel incat viitorii proprietari sa poata sta relaxati si sa priveasca barjele si barcile care trec in departare.