close
Case & Vile

Casa pe plaja cu priveliste spectaculoasa

Atunci cand vine vorba de o casa pe plaja, in mod clar accentul se pune pe privelistea oferita de catre mare. Altfel, casa n-ar avea niciun farmec, caci ar fi o simpla casa in apropierea plajei si cam atat. Bine, nu se pune problema lipsei de spectaculozitate in cazul proiectului pe care vi-l prezentam astazi, acesta fiind creat de catre cei de la SAOTA (acronimul celebrei case de arhitectura Stefan Antoni Olmesdahl Truen Architects).
saota-new-porject7
Ea se afla in Cape Town, in Africa de Sud, iar proiectul a fost finalizat in 2006. Are un design contemporan, o structura minimalista, asta in ciuda faptului ca a fost conceputa pentru un cuplu cu doi copii mici.
Marele avantaj al acestei case este pozitia sa: este aflata in panta, la cativa metri de mare si de plaja, cu vedere spre plajele Cliffton si spre insula Robben. De fapt, arhitectii au trebuit sa sape destul de mult in relief pentru a putea aseza bazele casei, ceea ce nu e tocmai benefic pentru mediu, insa fiind o propietate privata, aprobabile au fost obtinute rapid.
saota-new-porject6

saota-new-porject4

saota-new-porject3

saota-new-porject2

saota-new-porject

saota-new-porject1

saota-new-porject5
E fantastic cum o astfel de casa poate sa dea si senzatia de caldura, dar in acelasi timp da si senzatia ca ar putea gazdui super petreceri. Punctul de atractie principal este piscina infinity de pe terasa, din care se vad perfect apele oceanului.

De fapt, sunt mai multe terase, atat la nivelul unu, cat si la cel de-al doilea, cu mentiunea ca accesul in ele la nivelul unu se face printr-un living dublu, iar in cele de la etaj accesul se face prin dormitoare. Exista si un nivel 0, in care stau ascunse o sala de sport, o crama, un birou privat si cateva locuri de depozitare, precum si o mini sala de cinema, dotata pentru maxim 10 persoane.