close
Case & Vile

Castel frantuzesc de vanzare langa Lille, in Franta

v-ati inchipuit vreodata cum ar fi daca ati locui intr-un castel? Ei bine, pentru circa 5,3 milioane de Euro, acum aveti posibilitatea sa va cumparati propriul castel, in apropiere de Lille, in Franta. Acest castel frantuzesc dateaza din secolul 17, atunci cand a fost construit de unul dintre cei mai cunoscuti arhitecti ai vremii, insa a fost reconditionat aproape total doar in ultimii ani.

In ce sens reconditionat? Ei bine, stilul si imaginea au fost conservate, astel incat viitorii proprietari sa se poata lauda cu o locuinta maiestuoasa, insa baile, bucatariile si alte dependinte au fost modificate astfel incat sa faca fata cerintelor moderne.

Proprietatea vine la pachet cu, pe langa un castel cu 25 de camere si multe alte dependinte, si cu o suprafata de peste 25 de hectare, dar si cu o casa pentru oaspeti, care initial cuprindea mai multe camere, dar care a fost transformata in 2 apartamente spatioase.


Costurile pentru aceasta proprietate, cel putin in ceea ce priveste achizitia, nu sunt foarte mari, mai ales daca tinem cont ca are propriul helipad (loc de aterizare pentru elicoptere, ceea ce face posibila deplasarea catre Paris, Lille sau Bruxelles in cadrul unor calatorii foarte scurte), insa costurile de intretinere s-ar putea sa fie mai substantiale pe termen lung. Sunt 3 etaje in castel, dar la acestea se adauga dependintele (care includ si o crama cu temperatura controlata), gradini mari, care toate necesita ingrijiri substantiale.

Nu in ultimul rand, trebuie mentionat si faptul ca desi acest castel frantuzes a trecut printr-un amplu proces de restaurare, livingurile si dormitoarele au pastrat atat o parte din mobilierul original, cat si stilul anilor 1700-1800. Putini oamen, asadar, se pot lauda ca poseda sau ca locuiesc intr-o asemenea cladire, mai ales cu o vechime atat de mare.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.