close
Case & Vile

Champ D’or, o proprietate spectaculoasa de lux

Dupa 2008, piata imobiliara din SUA a incasat lovitura dupa lovitura, astfel ca cei care au investit multi bani in proprietati grandioase s-au vazut pusi in postura in a nu-si mai putea vinde proprietatile nici macar cu profit minim. Un astfel de exemplu e proprietatea Champ D’or, care a stat vreo 3 ani listata pe piata imobiliara la pretul de 48 de milioane de dolari si care a fost delistata si reintrodusa recent pentru suma de 35 de milioane de dolari.

Chiar si asa, pretul e enorm, chiar si pentru cumparatorii americani. Ce face aceasta proprietate sa fie atat de valoroasa? In primul rand, este o proprietate imensa, cu o casa principala cu o suprafata de 4459 de metri patrati, dar la care se adauga si dependintele si cele 2 case de oaspeti, una cu o suprafata locuibila de 1159 de metri patrati si alta de 1486 de metri patrati dar si 256 de acri, fiind practic cea mai mare locuinta din centrul Texasului.
champ d'or 19

champ d'or 18

champ d'or 17

champ d'or 16

champ d'or 15

champ d'or 14

champ d'or 13

champ d'or 12

champ d'or 11

champ d'or 10

champ d'or 9

champ d'or 8

champ d'or 7

champ d'or 6

champ d'or 5

champ d'or 4

champ d'or 3

champ d'or 2

champ d'or 1
Initial, Champ D’or a fost construita pentru CEO-ul companiei CellStar si pentru sotia sa si, de fapt, pentru intreaga lor familie. Acestia au vrut ca fiecare camera in parte sa fie speciala, dar totodata casa principala sa aiba un aer frantuzesc, astfel ca designul interior preia multe elemente din cultura si din arhitectura frantuzeasca.

Ca sa va ganditi cam despre ce fel de proprietate vorbim, ganditiva ca se spune despre Champ D’or ca este un fel de Taj Mahal al Texasului, numai cladirea principala avand 6 dormitoare, 6 bai, o biblioteca cu peste 20,000 de volume, o sala de conferinte si o sala cu o pista de popice, un garaj cu o capacitate de 15 masini (in care este momentan depozitata colectia personala a proprietarilor), plus ca exista o incapere dedicata numai piscinei (la care se adauga si piscina exterioara).

In plus, cele 2 case de oaspeti sunt si ele construite cam dupa acelasi tipar si, zice-se, ar fi un loc excelent pentru un resort, in cazul in care viitorii proprietari vor fi de acord.