close
Case & Vile

Desi Residence – o casa neconventionala

Desi Residence e unul dintre cele mai noi proiecte ale celor de la Varda Studio, o casa de arhitectura cipriota. Localizata intr-o zona retrasa a orasului Tala, casa are o structura neconventionala, cu zona de parcare a masinii la ultimul etaj. De altfel, casa este pe o portiune de teren usor declinata, astfel ca parcarea si, implicit, garajul vin intr-o perfecta continuare a drumului.

Parcarea masinilor in zona superioara a casei a nascut noi posibilitati: de a avea mai mult spatiu la indemana in zona inferioara, implicit posibilitatea de a amplasa o piscina si de a avea mai mult spatiu verde. Fiecare etaj are propria terasa, cu mentiunea ca etajul mijlociu gazduieste pe langa zona de living, si o terasa mai larga pe care se afla cateva sezlonguri si o piscina infinity. De ce cel mijlociu, din moment ce asta a insemnat cheltuieli in plus cu amenajareaetajata a piscinei? Pentru ca zona de parter nu ar fi beneficiat de o priveliste atat de spectaculoasa.
Desi-Residence-00016

Desi-Residence-00015

Desi-Residence-00014

Desi-Residence-00013

Desi-Residence-00012

Desi-Residence-00011

Desi-Residence-00010

Desi-Residence-00009

Desi-Residence-00008

Desi-Residence-00007

Desi-Residence-00006

Desi-Residence-00005

Desi-Residence-00004

Desi-Residence-00003

Desi-Residence-00002
Daca etajul mijlociu gazduieste zona de living si de bucatarie, iar cel superior spatiile de lucru, de depozitare, precum si o sala media (care e de fapt un mini cinematograf privat), zona inferioara gazduieste dormitoarele principale, din care se poate iesi direct pe spatiul verde.

Personal, singurul lucru care nu-mi place la acest proiect e cantitatea imensa de ciment folosita in raport cu spatiul locuibil efectiv. Totusi, privind dintr-o alta perspectiva si luand in considerare zona in care casa a fost construita, Desi Residence este probabil ce mai bine proiect rezidential construit in panta, pe care l-am vazut vreodata.