close
Case & Vile

Extensie pentru casa de vacanta

lakeside-house-austria2

Daca in articolul de ieri va vorbeam despre un ansamblu mobil din prefabricate, conceput astfel incat sa ofere toate facilitatile unei case, in articolul de astazi o sa va prezentam tot o extensie pentru casa, insa una atasata definitiv unei case, conceputa pe 3 nivele, cu un design asimetric, menita sa extinda suprafata locuibila a casei.

Extensiile pe mai multe nivele nu sunt un lucru comun. In cazul acesta insa,  rezultatul final (care poarta semnatura celor de la Spado Architects), in ciuda faptului ca este asimetric, se potriveste perfect cu constructia initiala, atat din fata, cat si din spate.

Spre deosebire de proiectul de aseara, cel de astazi are fundatie si este strajuit de o centura de beton placata cu pierte in partea dinspre lac. De asemenea, nu are forme rotunde, ci prezinta numai linii drepte. In rest, design-ul e simplu, proprietarii nevrand ceva somptuos, ci mai degraba o locuinta luminoasa, cu o vizibilitate buna spre lacul din jur. Astfel, partea frontala nu prezinta pereti dintr-un material obisnuit de constructie, incaperile fiind strajuite de pereti de sticla (cu 3 straturi, pentru o protectie mai buna).
lakeside-house-austria9

lakeside-house-austria8

lakeside-house-austria7

lakeside-house-austria6

lakeside-house-austria5

lakeside-house-austria4

lakeside-house-austria3

lakeside-house-austria1

lakeside-house-austria

lakeside-house-austria2
Nivelul inferior este destinat bucatariei si zonei de dining, in timp ce nivelele exterioare sunt compuse dintr-un living si o terasa care vine in prelungirea balconului initial al casei, precum si 2 dormitoare la ultimul etaj. Observati ca nici macar baia nu are perete opac, pozitia casei neridicand probleme de intimitate.

Un lucru care trebuie punctat inainte de a incheia acest articol este referitor la bucatarie. Proprietarii au dorit un spatiu de lucru insular, in ciuda suprafetei mici. Totusi, bucataria a fost structurata astfel incat electrocasnicele sa poata fi asezate unul langa celalalt, iar din zona de lucru sa fie mentinuta privelistea catre lac.