close
Case & Vile

Moara transformata in casa

Proiectul de astazi nu este prima moara transformata in casa despre care vorbim pe freshhome.ro. Cred ca nu suntem singurii care apreciaza o transformare de succes, astfel ca astazi va prezentam un proiect in care o moara de apa a fost renovata si aduse la standarde moderne de locuit, implicit a fost transformata intr-o locuinta confortabila, chiar daca scopul ei este de casa de vacanta.

Cei de la DMD Group, a caror semnatura domneste peste acest proiect, au avut in fata o adevarata provocare, anume de a renova o constructie ce data din jurul anului 1750. Proprietatea se afla intr-un loc relativ izolat, inconjurata de cel putin 3 acti de padure pe orice directie si strajuita de un rau cu cascade micute, a carui apa, pe vremuri, obisnuia sa dea sens morii.
The-Berwyn-Mill-house13

The-Berwyn-Mill-house12

The-Berwyn-Mill-house11

The-Berwyn-Mill-house10

The-Berwyn-Mill-house9

The-Berwyn-Mill-house8

The-Berwyn-Mill-house7

The-Berwyn-Mill-house6

The-Berwyn-Mill-house5

The-Berwyn-Mill-house4

The-Berwyn-Mill-house2

The-Berwyn-Mill-house1

The-Berwyn-Mill-house3

The-Berwyn-Mill-house
Daca exteriorul inca mai seamana cu o casa construita in secolul XVII, fiind placat pe parti cu piatra de rau, pe interior putine lucruri mai aduc aminte de trecutul acestei case. Totusi, transformarea este tradata de cativa pereti de piatra lasati liberi si de pereti inalti, nespecifici dormitoarelor, de exemplu.

Stilul este neo-rustic, cu lemnul fiind materialul dominant. De altfel, transformarea este tradata si de lemnul masiv din mai toate incaperile si de manerele usilor si dulapurilor, care au un aspect vechi, asta desi sunt complet functionale.

Dormitoarele sunt la etaj, in timp ce la parte se afla bucataria extinsa si zona de living. Observati ca nu exista usi care sa desparta zonele de interior intre ele, cel mai probabil pentru a da un efect de fluiditate, care sa fie in ton cu peisajul exterior.

Ce e interesant e faptul ca in ciuda aspectului modern, casa este incalzita in continuare cu lemne. Exista si posibilitatea de a fi incalzita cu ajutorul sistemelor pe combustibil, insa semineurile dau o caldura foarte buna, care rezista.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.