close
Dormitoare

20 de idei de dormitoare moderne simple si elegante

Problema spatiului locuibil in apartamente e din ce in ce mai frecventa in mediul urban. In unele apartamente, spatiul e prea mic pentru ca proprietarii sa indrazneasca sa viseze la un dormitor modern, neavand alta solutie decat sa plaseze si dulapuri si sifoniere pline cu haine in spatiul in care, cel putin teoretic, ar trebui sa se afle cele mai putine lucruri.
Pentru astazi v-am pregatit un set de 20 de idei de dormitoare moderne, simple si elegante. Dupa cum veti vedea, unele dintre ele sunt mici si sunt decorate inteligent, fara sa dea senzatia de hiper-aglomerare, in timp ce majoritatea sunt dormitoare mari, fara prea multe electronice si dulapuri in jur, tocmai pentru a mentine ideea de simplitate.
dormitoare moderne 19
dormitoare moderne 18
dormitoare moderne 17
dormitoare moderne 16
dormitoare moderne 15
dormitoare moderne 14
dormitoare moderne 13
dormitoare moderne 12
As vrea sa observati un lucru si anume, prezenta masiva a non-culorii alb in majoritatea dormitoarelor. Indiferent de solutiile moderne propuse de unii designeri de interior, albul ramane cel mai potrivit pentru dormitor pentru ca este relaxant, usor de intretinut, plus ca nu se va demoda niciodata. Pentru a adauga un pic de culoare in dormitor se poate apela la imbracarea unui perete, preferabil cel din spatele patului, cu o centura de lemn natural sau in eventualitatea in care dormitorul este tematic, se poate apela la decorarea unui perete cu postere micute, de colectie preferabil.
dormitoare moderne 11
dormitoare moderne 10
dormitoare moderne 9
dormitoare moderne 8
dormitoare moderne 7
dormitoare moderne 6
dormitoare moderne 5
dormitoare moderne 4
dormitoare moderne 3
dormitoare moderne 2
dormitoare moderne 1
dormitor modern
Cele mai multe dormitoare moderne prezentate mai sus sunt simple, poate chiar minimaliste. In fond, scopul primar al acestor camere e acela de a facilita si de a permite corpului sa se odihneasca, precum si sistemului nervos. Un dormitor aglomerat poate cauza tulburari de somn, motiv pentru care, pe cat posibil, se recomanda amplasarea a cat mai putine lucruri in spatiul de odihna.

Nu uitati de sursele de lumina. Daca bugetul permite asta, atunci poate ar fi bine sa va orientati spre surse de lumina calde cu intensitate variabila. De asemenea, ca somnul sa nu fie alterat, electronicele, in special laptop-urile si televizoarele, ar trebui sa lipseasca, intrucat lumina rece a display-urilor lor poate cauza dereglari ale ciclurilor circadiene.

Tags : dormitoare modernedormitoare simple