close
Dormitoare

Culori care va pot ajuta sa dormiti mai bine

E frustrant sa mergeti la culcare si sa nu puteti adormi, mai ales atunci cand sunt foarte obositi; e la fel de frustrant sa va treziti la fel de obositi ca atunci cand v-ati dus la culcare, tocmai din cauza ca somnul nu a fost deloc odihnitor. Aceste probleme pot fi cauzate de stres, dar si de factorii de mediu.

Din fericire, fiecare problema are si o rezolvare. De exemplu, in cazul dormitoarelor se pot aplica cateva principii zen, dar la fel de bine se pot face cateva modificari cromatice pentru a va putea ajuta sa dormiti mai bine.

Care sunt culorile care pot imbunatati somnul? Verdele, albastrul, movul, rozul si portocaliul.

Verdele

dormitor verde
Verdele e o culoare geniala. Ofera un aer proaspat si, prin prisma faptului ca e asociat cu natura, e o alegere perfecta pentru dormitor. Daca va vopsiti peretii in verde, alegeti o nuanta placuta ochiului. De exemplu, nu va orientati spre o nuanta prea deschisa, ci mai degraba orientati-va spre nuante mai pastelate.

Albastrul

dormitor albastru
Albastrul e o culoare asociata de obicei cu cerul sau cu marea/apa. Chiar daca se spune ca e o culoare mai rece, e de asemenea o culoare relaxanta, plus ca arata superb atunci cand e combinata cu alb. Sfatul nostru pentru voi e, daca vreti sa va decorati dormitorul cu albastru, sa renuntati la electronicele mar precum TV-ul sau proiectoarele video.

Movul

mov
Modul e o culoare interesanta. Probabil stiti de la gradinita ca e rezultatul combinarii a unor nuante de rosu si albastru. Ce e important e faptul ca e o culoare relaxanta, care potoleste activitatea sistemului nervos central. Intr-un dormitor in care movul e culoarea dominanta este esential ca intreaga incapere sa fie cat mai libera, fara dulapuri mari si alte minuni care sa ocupe spatiul.

Rozul

dormitor roz
Chiar daca despre roz se spune ca ar fi o culoare femeiasca, din punct de vedere al efectelor asupra creierului, e o culoare cat se poate de relaxanta, mai ales daca pentru decor se foloseste o nuanta deschisa. Combinati rozul cu albul daca vreti un efect special. Pentru ca intreaga experienta sa fie dusa la un cu totul alt nivel, parfumati dormitorul cu o aroma de lavanda. Somnul vostru va fi cu mult mai linistit.