close
Dormitoare

Dormitoare asiatice zen

Astazi vorbim despre dormitoare asiatice, majoritatea decorate in cel mai pur stil zen, cu interioare mari si mobilier putin si cu alte cateva elemente caracteristice. Pentru cei pasionati de design-ul interior, aceste dormitoare zen sunt probabil apogeul in acest sector, intrucat atunci cand sunt amenajate cum trebuie, reprezinta echilibrul perfect intre culori si intre mobila si spatiul liber.

Prin ce se caracterizeaza aceste dormitoare asiatice? De regula, sunt cateva elemente comune, printre care si mici statuete ale lui Buddha (paradoxal, intrucat unele ramuri ale acestui curent religios propovaduiesc lipsa oricaror bogatii, altele decat cele…spirituale) si alte elemente. De fapt, elementul caracteristic e oarecum invizbil  unui ochi antrenat, intrucat e vorba de un echilibru care se stabileste intre pat, decoratiuni si restul spatiului.
dormitor asiatic 18

dormitor asiatic 17

dormitor asiatic 16

dormitor asiatic 15

dormitor asiatic 13

dormitor asiatic 12

dormitor asiatic 11

Lighting-and-minimalism-give-this-contemporary-bedroom-a-zen-inspired-look

dormitor asiatic 10

dormitor asiatic 9

dormitor asiatic 8

dormitor asiatic 7

dormitor asiatic 6

dormitor asiatic 5

dormitor asiatic 4

dormitor asiatic 3

dormitor asiatic 2

dormitor asiatic 1
Bineinteles, cand vorbim de dormitoare asiatice, nu putem discuta decat despre caracteristici generale, intrucat fiecare tara din zona Asiei are specificul ei. Totusi, observati ca aproape in fiecare dormitor sunt mici parti de natura, de la tablouri cu padure, pana la imprimeuri si plante decorative, desene specifice culturii de care apartin – iar aici amintim cultura japoneza, foarte bogata din acest punct de vede, si multe altele asemenea.

Mai simplu de obtinut un efect vizual caracteristic acestor dormitoare ar fi prin adoptarea unui stil minimalist, fara decoratiuni prea multe si, foarte important, fara obiecte electronice. De asemenea, pentru ca energia sa circule liber, paturile si mobilierul in general sunt aliniate la perete, tocmai pentru a nu bloca in vreun fel fluxul de energie pozitiva. Acesta este, de asemenea, motivul pentru care incaperile sunt mobilate sumar.