close
Dormitoare

Dormitoare in culori neutre

De ce dormitoare in culori neutre? Dintr-un motiv foarte simplu: paletele de culori neutre calmeaza sistemul nervos central, nu provoaca dezechilibre vizuale, stimuleaza odihna si asa mai departe. Colectia de dormitoare pe care am ales-o pentru voi e compusa numai din dormitoare principale, de master bedrooms dupa cum li se spune mai nou, iar principiile neutralitatii se vad cu usurinta, in sensul ca totul pare intr-un echilibru perfect, fara prea multe puncte focale. Daca ati lua oricare element din camerele de mai jos, poate ca tenta cromatica nu s-ar schimba mai mult, insa exista si pericolul ca echilibrul camerelor sa se piarda.

Observ o tendinta interesanta, despre care de altfel, am mai discutat: anume de a decora intregul dormitor in alb, despre care stim ca este culoarea potrivita pentru aceste camere. E calmanta, creeaza iluzia de spatiu, imbunatateste luminozitatea naturala si asa mai departe. Exista si un dezavantaj, totusi: orice element decorativ de alta culoare intr-un dormitor alb devine automat punct focal, ceea ce poate fi o problema, in functie de natura obiectelor respective.
Bedroom-with-stunning-design

Cozy-bedroom-design

Traditional-neutral-bedroom

All-Spectrums-Bedroom

Master-bedrom-with-a-vaulted-ceiling

Modern-bedroom-with-fireplace-and-tv-above

Whipped-Cream-master-bedroom

Oversized-lamp-above-the-bed

Effervescent-Bedroom-Design

Modern-chalet-master-bedroom

Home-away-from-home

Buttery-Creams-Bedroom

Chic-Feminine-Bedroom-Design

Architectural-Gray-bedroom

Luxury-golden-bedroom-with-tuftead-headboard

Taupe-master-bedroom-design

Neutral-mood-for-bedroom

Elegant White Bedroom Rug Curtain Classic Chair Russian Interior Design

Contemporary-sky-bedroom-design
Combinatiile multiple de alb-gri sunt iarasi de mare succes din punctul nostru de vedere, cu mentiunea ca si aici este un pericol. Ar trebui nuante destul de deschise, tocmai pentru ca griul este adesea asociat cu depresia. Totusi, daca vorbim de nuante destul de deschise, atunci ele ar trebui sa fie orientate spre alb sau spre nuante de albastru.

Un capitol cu care nu sunt neaparat de acord e cel al fotoliilor in dormitoare. Voi aveti un fotoliu in dormitor? Daca da, cand a fost ultima oara cand l-ati folosit si cat de des il folositi? Spatiul respectiv nu ar putea fi folosit mai bine sau pur si simplu pentru a elibera locul acela?