close
Dormitoare

Dormitoare mici si colorate

Daca vorbim de dormitoare mici, sa stiti ca am mai scris despre asta in numeroase randuri(un click aici si o sa va lamuriti). Totusi, daca in articolele precedente vorbeam despre cum toate dormitoarele mici ar trebui vopsite in alb sau in culori deschise, pentru a crea iluzia unui spatiu locuibil mai mare, astazi o sa vorbim despre dormitoare mici si colorate, in care spatiul mic nu mai este considerat o problema, ci mediul propice pentru “a da viata” camerei respective.

Primul lucru pe care trebuie sa-l constientizati e ca trebuie sa profitati la maxim de fiecare element decorativ in parte, in sensul ca fiecare detaliu conteaza (si e usor vizibil intr-un dormitor mic). Un alt pont pe care vi-l dam e unul referitor la oglinzi. Daca in camera se amesteca mai multe culori, oglinzile, gratie proprietatii lor reflexive, tempereaza culorile aflate la limita stridentului si dau senzatia unei camere mai bine iluminate.

dormitoare mici 11
dormitoare mici 10
dormitoare mici 9
dormitoare mici 8
dormitoare mici 7
dormitoare mici 6
dormitoare mici 5
dormitoare mici 4
dormitoare mici 3
dormitoare mici 2
dormitoare mici
In general, la dormitoarele cu dimensiuni reduse sunt problematice sifonierele si eventualele biblioteci. Pentru a nu strica functionalitatea camerei se recomanda amplasarea lor pe latura scurta a camerei si in niciun caz pe latura lunga. Preferabil, sifonierele ar trebui sa aiba usi culisante, iar biblioteca fie ar trebui sa se afle deasupra patului, fie de partea opusa, de-a lungul laturii scurte a camerei, cu o grosime care sa permita usii dormitorului sa fie inchisa fara probleme. Eventual, dulapurile pot fi puse deasupra patului. Evident, ele trebuie fixate bine si testate atunci cand sunt incarcate (si verificate periodic), tocmai pentru a nu crea surprize.

In privinta culorilor peretilor, puteti opta pentru o gama destul de larga de culori: de la albastru si rosu-orange deschis pana la verde si chiar alb. Eventual, va puteti orienta si spre un tapet sau chiar spre un anume model pictat, dar numai daca sunteti genul care nu se plictiseste rapid de camera lui.