close
Dormitoare

Dormitor in stil mediteranean

Marea Mediterana e fascinanta, cel putin daca stam sa ne gandim la multitudinea de culturi care… o strajuiesc. Atunci cand vorbim de un dormitor in stil mediteranean, vorbim de fapt de o mixtura de stiluri arabesti/nord-africane si europene.

Regula de baza spune ca piesele centrale ale unui dormitor trebuie sa fie intr-un singur stil. Cu alte cuvinte, daca va hotarati pentru un dormitor cu influente marocane, atunci nu prea puteti folosi alb si albastru (specifice arhitecturii si stilului grecesc), ci o paleta variata de culori pamantii-rosiatice. O alta combinatie de succes e cea a stilului spaniol cu cel marocan. In limbajul de specialitate el se numeste Moorish si presupune dormitoare colorate, dar nu incarcate de dulapuri si accesorii si nici de modele greoaie de asternuturi sau draperii.

View-outside-the-window-becomes-an-integral-part-of-the-room
Let-in-ample-natural-light-to-give-the-room-a-cheerful-appeal
A-bed-that-steals-the-show-in-the-Mediterranean-style-room
Chic-rug-adds-to-the-Mediterranean-style-of-the-bedroom
Lovely-patterns-and-decor-additions-bring-in-the-Mediterranean-style
Exciting-Splashes-of-color-and-intricate-pattern-breathe-life-into-the-bedroom
Amazing-master-bedroom-offers-mesmerizing-views-and-relaxing-ambaince
Soothing-bedroom-with-warm-earthen-tones
Bright-and-cheerful-Mediterranean-bedroom-in-Los-Angeles
Mediterranean-style-bedroom-with-rich-Spanish-and-moroccan-influence
Pops-of-turquoise-enliven-the-fabulous-and-cozy-bedroom
Stunning-Mediterranean-style-bedroom-with-a-breathtaking-view
Daca insa va atrage un stil grecesc, atunci un dormitor cat mai alb, eventual in care sa inserati puncte focale albastre (cum ar fi vaze, rame de pat etc) e tot ceea ce aveti nevoie. Eventual, pentru un efect vizual complet puteti adauga tapet cu elemente arabesti fara a ruina stilul mediteranean, ba chiar din contra.

Un aspect pe care multa lume il ignora e cel al podelei. Si spaniolii si marocanii au o placere in a avea covoare de diferite modele in casa. Ca atare, un covor clasic, eventual cu elemente marocane/arabesti poate fi ce aveti nevoie, dar numai in conditiile in care s-ar potrivi cu restul de mobilier. In definitiv, covoarele clasice au dimensiuni mari si tind sa devina elementele principale dintr-o camera. Cu siguranta nu ati vrea ca ele sa nu se incadreze in camera, nu-i asa?