close
Dormitoare

Dormitor in stil victorian – peste 20 de idei

Am mai vorbit despre stilul victorian pe freshhome.ro. Astazi va prezentam o colectie de mai bine de 20 de idei despre cum puteti decora un dormitor in stil victorian, nu neaparat in stilul clasic, ci mai degraba intr-o viziune ceva mai adaptata vremurilor in care traim.

In primul rand, stilul victorian se caracterizeaza printr-o serie de elemente de design complicate, atat pe tavan, cat si pe podea, prin paturi (cu sau fara baldachin) imense, dar si prin eleganta si adesea opulenta. Acum, va dati seama ca fiind o era care nu mai coincide nicidecum cu realitatea zilelor noastre si nici cu tehnologia, crearea unui dormitor in stil victorian, care sa incorporeze elemente specifice si moderne deopotriva poate fi o sarcina destul de dificila. Nu vreti nici sa exagerati cu prea multe elemente vintage, tocmai pentru a nu da ideea unui dormitor invechit, dar pe de o parte nu puteti implementa nici prea multe elemente moderniste, pentru a nu strica farmecul ideii adoptate.
dormitor in stil victorian 22

dormitor in stil victorian 21

dormitor in stil victorian 20

dormitor in stil victorian 19

dormitor in stil victorian 18

dormitor in stil victorian 17

dormitor in stil victorian 16

dormitor in stil victorian 15

dormitor in stil victorian 14

dormitor in stil victorian 13

dormitor in stil victorian 12

dormitor in stil victorian 11

dormitor in stil victorian 10

dormitor in stil victorian 9

dormitor in stil victorian 8

dormitor in stil victorian 7

dormitor in stil victorian 6

dormitor in stil victorian 5

dormitor in stil victorian 4

dormitor in stil victorian 3

dormitor in stil victorian 2

dormitor in stil victorian
In esenta aveti nevoie de cateva elemente definitorii: un pat de dimensiuni mari cu aspect vintage si cu tablie de perete, eventual cu baldachin, 1-2 scaune asisderea, eventual acoperite in piele retro (ar trebui sa gasiti in anticariate, doar ca aceasta solutie implica deseori o reconditionare mai mult sau mai putin generala), perne, asternuturi si draperii cu modele complicate, dar care sa fie in ton cu resul camerei si culori nu foarte deschise.

Unii exegeti ar spune ca stilul traditional victorian necesita si draperii scurte, eventual cu franjuri, la fereastra, ori astfel de practici nu mai sunt in ton cu vremurile noastre. Totusi, draperiile ar fi bine sa fie complet opace, iar covorul (care de asemenea, ar trebui sa aiba elemente de design florale complicate) ar trebui sa fie in ton cu culoarea dominanta a camerei.