close
Terase & Gradini

Banci in jurul copacilor – idei pentru curte

Daca sunteti printre putinii norocosi care se bucura de un pic de spatiu pentru gradina, atunci sunt sanse mari sa aveti si un copac in jur. Pentru azi v-am pregatit o mica colectie de poze cu banci in jurul copacilor, doar pentru a va arata cum puteti profita de arborii pe care ii aveti in gradina.

De fapt, nici nu e nevoie de arbori foarte grosi, caci astfel de banci pot fi construite si in jurul unor plante mai graose, cu conditia ca acestea sa nu le acopere complet sau cel putin sa nu le opreasca contactul direct cu lumina.

De ce aceasta idee? La prima vedere pare nepractica, mai ales daca vorbim de un numar mai mare de oameni, pentru ca astfel nu se va putea sta fata in fata, insa astfel de banci nu sunt construite pentru largul public ci pentru 3-4 persoane, care sa se poata muta de pe o parte pe alta, in functie de cum bat razele soarelui, sau care, dupa caz, sa aiba unde sa stea la umbra in aer liber in zilele calduroase de vara.

Loungey-tree-bench-on-a-beautiful-patio

Flower-bed-tree-bench

Modern-square-tree-bench

Recycled-garden-art-tree-benches-featured-at-BHG

Semicircle-tree-bench-from-Forever-Redwood

Modern-L-shaped-tree-bench

Brookstone-hexagonal-tree-bench

Wooden-tree-bench-from-Hayneedle

Hexagonal-tree-bench-in-a-graveled-yard

Grey-hexagonal-tree-bench

Tree-bench-on-a-wooden-deck

Luna-tree-bench-from-Forever-Redwood

Circular-tree-bench-with-circular-cutouts

Circular-redwood-tree-bench-from-Forever-Redwood

Circular-tree-bench-with-a-view
Exista 2 lucruri la care trebuie avuta grija:

1) fiind banci de exterior, ele trebuie sa primeasca ingrijirea adecvata, astfel incat sa reziste la umezeala si frig si sa nu se deterioreze dupa un an de stat in ploaie;

2) majoritatea copacilor cresc in grosime, astfel ca banca nu trebuie conceputa fix dupa circumferinta copacului, ci trebuie lasati cativa centimetri, tocmai ca in cazul in care rezista la trecerea anilor, dezvoltarea copacului sa nu fie ingradita, iar nici banca in sine sa nu fie distrusa de cresterea in grosime.