close
Terase & Gradini

Cultura asiatica folosita in redecorarea gradinii din spatele casei!

Cultura asiatica a reprezentat si inca reprezint un punct de inspiratie pentru marii designeri. Ne place sa spunem ca mobilierul minimalist isi are originile din decorurile japoneze. La ei totul in casa este foarte a aerisit si  foarte aproape de nivelul podelei. Si acest design foarte curat si minimal se regaseste si in curtile interioare. De obicei casele japoneze au o curte foarte mare si superba. Ei bine…astazi incercam sa va ajutam sa aduceti cultura asiatica la voi in gradina. Daca nu stati la casa…cu siguranta aveti una de vacanta sau parinti care stau la tara. Puteti sa redecorati gradina si sa ii oferiti un suflu exotic, diferit de tot ceea ce intalnim in fiecare curte in Romania.

In primul rand trebuie sa aveti cel putin un pomisor de bonsai in curte. Puteti cumpara unul deja mare sau unul mic pe care sa il ingrijiti voi. Acestia cum nelipsiti din decorurile asiatice. La fiecare pas veti vedea bonsai…inclusiv pe textilele din casa. Pentru ca un bonsai arata foarte bine langa apa va puteti construi un mic iaz in curte sau o piscina daca aveti foarte mult spatiu la dispozitie.  Marginile exteriorare pot fi pavate cu pietre asemanatoare cu cele pe care le vedeti la rau. Pavajele din curte trebuie sa fie neaparat din pietre plate si pe alocuri sa inserati mici palcuri de nisip.

Dar in principiu o gradina japoneza trebuie sa fie verde mereu cu flori viu colorate si arbori pitici. In fiecare magazin de bricolaje specializat veti gasi cele mai des intalnite plante din aceasta regiune a lumii. In plus poporul asiatic este un iubitor al artei feng shui. Asa ca nu ar strica sa cumparati si acest gen de accesorii. Clopoteii cu snur rosu vor arata foarte dragut daca ii atarnati pe alocuri de crengile copacilor.

gradina-japoneza-decor (1)

gradina-japoneza-decor (2)

gradina-japoneza-decor (3)

gradina-japoneza-decor (4)

gradina-japoneza-decor (5)

gradina-japoneza-decor (6)

gradina-japoneza-decor (7)

gradina-japoneza-decor (8)

gradina-japoneza-decor (9)

De asemenea va recomandam sa achizitionati acele fantani arteziene de gradina. Acestea se gasesc in forme si dimensiuni felurite. Este nevoie de ele pentru a completa tabloul japonez. Apa este un element de nelipsit din cultura lor. Sa nu uitam ca in asia cea mai consumata hrana este orezul…si acesta creste numai in apa. Deci apa este esentiala in tot ceea ce fac. Pluc ca pentru arta feng shui apa inseamna relaxare, incarcarea cu energii pozitive…deci pentru a obtine efectul asteptat trebuie neaparat sa aveti un loc undeva in curte in care apa sa fie in elementul ei.

Mai puteti adauga felinare sau alte instalatii de iluminat care sa aiba forma in miniatura a caselor lor imitand arhitectura japoneza. Ce nu trebuie sa uitati este ca iarba sau gazonul trebuie sa fie mereu tunse impecabil. O alta caracteristica a acestui popor este perfectiunea si ordinea., la ei totul este asezat la milimetru si nu sunt permise greselile.

Speram ca am acoperit in mare ceea ce trebuia sa va spunem. Daca ne vom mai aminti ceva pe parcurs vom reveni cu detalii intr-un alt post!

Fresh Home are grija de feng shuiul gradinii voastre!

Tags : gradina asiatica

1 Comment

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.