close
Terase & Gradini

Design de exterior: o colectie de idei inspirationale

Cine a spus ca putem vorbi doar de design interior? Prima impresie despre o proprietate o creeaza intotdeauna aspectul exterior si nu interiorul, chiar daca multa lume pare sa fie mai preocupata de interior. Pentru astazi v-am pregatit o serie de imagini ale unor proprietati in care design-ului exterior i-a fost acordata la fel de mare atentie ca si design-ului interior.

Am ales special numai proprietati cu piscine, nu din cauza efectului vizual conferit, ci pentru a vedea solutiile gasite de designeri pentru a face aspectul exterior al proprietatilor cat mai elegant, dar totodata, cat mai confortabil.
amenajari exterioare 25 amenajari exterioare 24 amenajari exterioare 23 amenajari exterioare 22 amenajari exterioare 21 amenajari exterioare 20 amenajari exterioare 19 amenajari exterioare 18 amenajari exterioare 17 amenajari exterioare 16 amenajari exterioare 15 amenajari exterioare 14 amenajari exterioare 13 amenajari exterioare 12 amenajari exterioare 11 amenajari exterioare 10 amenajari exterioare 9 amenajari exterioare 8 amenajari exterioare 7 amenajari exterioare 6 amenajari exterioare 5 amenajari exterioare 4 amenajari exterioare 3 amenajari exterioare 2 amenajari exterioare
Observati al doilea element comun al tuturor pozelor? Fiecarei piscine ii este alaturat un semineu de exterior in jurul caruia s-au amplasat fotolii sau sezlonguri din motive lesne de inteles. Semineele de exterior sunt la moda in ultima vreme, intrucat ofera 3 avantaje, din care cel putin 2 sunt practice:
1. scopul lor functional, adica de acela de a oferi caldura celor din jur.
2. creeaza un efect vizual placut, ba chiar o atmosfera romantica si placuta, care creeaza premizele unor seri excelente petrecute in cuplu;
3. cresc semnificativ valoarea imobiliara a proprietatii, la fel cum o face si prezenta unei piscine;

A se observa ca nu toate semineele sunt cu lemne, ci unele functioneaza si pe gaz. Sigur, sunetul lemnelor care pocnesc si caldura jarului nu poate fi egalata de nimic altceva, dar asta nu inseamna ca cele care functioneaza pe gaz trebuie ignorate. Din contra chiar, ele sunt mai potrivite pentru proprietatile cu un design de exterior minimalist, tocmai pentru ca la randu-le, si ele au o forma minimalista sau chiar usor futurista.