close

Am amintit deseori pe freshhome.ro problema spatiului mic, doar ca de fiecare data am vorbit despre apartamente si case si prea putin despre gradini. Fericitii cei care au parte de un petec de verdeata in spatele case ar trebui sa stie ca nu e un dezavantaj faptul ca au gradini mici, cu atat mai mult daca ele sunt inchise si asigura intimitate.

Cum puteti folosi spatiul respectiv in interesul vostru? Cea mai folosita solutie este crearea unui spatiu de luat masa, eventual de petrecut timp cu prietenii. In functie de dimensiuni, puteti pune dale sau un invelis de piatra, deasupra caruia sa puneti o masa cu 2-8 (sau chiar si mai multe scaune) scaune. Solutia recomandata de noi ar fi sa nu placati toata curtea, ci sa mai lasati macar cativa metri patrati de verdeata, un spatiu pe care, la o adica, sa puteti arunca o patura pentru a sta la soare.

Personal, imi place ideea de a construi un birou in curtea din spate sau in spatiu de lucru privat, care sa poata fi personalizat dupa bunul plac. Totusi, daca spatiul e literalmente prea mic, atunci asta contravine principiului enuntat mai sus. Totusi, e o solutie care poate fi luata in considerare, mai ales daca e de comun acord intre proprietarii casei.

grass-backyard
A
backyard
traditional-backyard
modern-tiny-backyard
narrow-backyard
red-chairs-small-backyard
modern-small-backyard
tiny-backyard1
tiny-backyard
Totusi, in cazul in care locul cu verdeata e de preferat, atunci cateva bancute, eventual o masa si un gratar e tot ce aveti nevoie. Ca regula generala, curtea din spate ar trebui sa fie o extensie a locuintei si nu o entitate separata. Asadar, ea ar trebui sa reflecte preferintele proprietarilor si nu anumite trend-uri, care nu corespund neaparat preferintelor.