close
Terase & Gradini

Idei de pergole pentru casele voastre

Termenul de pergola se refera la o constructie usoara situata intr-un parc sau intr-o gradina, de regula, formata din grinzi de-a lungul carora se insiruie plante sau decoratiuni. Totusi, plantele nu sunt neaparat o idee buna, mai ales pe timp de vara, intrucat tind sa atraga insecte, mai ales albine, ori asta creste automat riscurile pentru cei din jur.

Astfel, ideea de pergola s-a transformat mai mult in notiunea de adapost acoperit, care poate fi pozitionat fie langa piscina, caz in care serveste pe post de refugiu fata de razele fierbinti ale soarelui, sau chiar si pe terase, caz in care constructia se transforma intr-un soi de terasa exterioara acoperita.

Pentru articolul de astazi v-am pregatit o serie de idei de pergole, cu mentiunea ca aceste constructii, cel putin atunci cand nu sunt atasate teraselor, ci sunt entitati separate, sunt mai recomandate locurilor in care exista deja spatiu. Sigur, ele pot fi construite oriunde, insa tind sa ocupe destul de mult spatiu, ceea ce poate deveni o problema.
med-room-pergola-night-view

med-room-pergola-day-view

lagune-pergola-side-panels

lagune-pergola

opera-pergola-lights-up

opera-pergola

biossun-pergola-inside-view

biossun-pergola

biodroppergola

sintesi-shade-pergola

ghost-sintesi-pergola

flap-pergola-from-above

flap-cabrio-pergola

upper-wood-pergola-opened-roof

Upper-wood-pergola-closed-roof

Helyos-pergola

HAT-pergola-night-view

HAT-pergola-day-view

BT-Group-pergola
Personal, dincolo de efectul vizual, cred ca cea mai potrivita alegere ar fi cea a unei pergole cu acoperis detasabil, eventual pliabil, astfel incat acesta sa poata fi curatat si dat la o parte atunci cand nu e nevoie de umbra. Recomandarea noasta e ca in cazul in care va decideti sa va amenajati o astfel de constructie, sa nu va zgarciti la spatiu, mai ales daca intentionati sa adaugati si o masuta sau mai multe scaune. Daca acoperisul e retractabil, atunci nu va fi o problema faptul ca ati alocat mai mult spatiu, insa pe de alta parte, daca sub acoperis nu e spatiu suficient pentru mai multe persoane, nu aveti ce sa faceti.