close

Va scriam zilele trecute despre casele amplasate pe stanci, unele cu vedere la mare si a spuneam despre frumusetea privelistii. Astazi o sa revenim un pic asupra acestui subiect, dar nu cu alte case amplasate pe stanci, ci la malul marii, case cu terase cu vedere la mare. V-am atasat si o mica colectie de poze mai jos.
Tropical-magic-of-Hawaii-at-your-doorstep
Cliffside-home-with-a-lovely-expansive-porch
Small-porch-idea-with-a-beautiful-tropical-style
Keeping-the-decor-simple
A-refreshing-view-to-take-in-each-morning
A-perfect-way-to-relax-each-evening-next-to-the-ocean
Beach-style-blue-and-white-porch-brings-home-summer-charm
Glass-railing-offers-protection-without-blocking-the-view
Fabulous-outdoor-dining-space-with-ocean-view
Modern-daybeds-add-plush-style-and-comfort-to-the-narrow-porch
Beautiful-porch-seems-to-be-floating-on-top-of-the-ocean
Se disting cateva caracteristici ale caselor vechi, usor depistabile: multe dintre casele vechi au terasele strajuite din decoratiuni lemnoase, sub forma de grilaj cel mai adesea, pe cand casele noi au la marginea teraselor fie sticla, fie o combinatie de lemn si sticla.

Terasele in genul trebuie sa aiba o priveliste cat mai clara la mare. In scurta calatorie in Nessebar cu prietenii de la travelica.ro, am vazut terase construite la doar cativa metri de locul in care valurile se zbateau furioase si absolut toate respectau principiul de mai sus. In fond, ar fi si pacat ca o asa priveliste sa fie mascata de lemn sau de cine stie ce decoratiuni complicate.

Eventual, decoratiuni si balustrade de lemn pot fi puse fara probleme, insa ele nu ar trebui sa depaseasca 50-60 de centimetri in inaltime. Cat despre mobilier, totul depinde daca respectivele piese sunt rezistente la apa sau nu. In eventualitatea in care rezista, asa cum este mobilierul din ratan, trebuie avuta grija la pernutele de deasupra, intrucat acestea nu sunt impermeabile. Pentru terasele acoperite se recomanda mai degraba paturile confortabile, dar numai atunci cand nu exista riscul ca acestea sa fie udate.