close
Hoteluri & Resorturi

Cel mai inalt hotel din lume: Ritz-Carlton, Hong Kong

Hotelul Ritz-Carlton din Hong Kong, proaspat deschis anul acesta la sfarsitul lunii martie, detine titulatura oficiala de cel mai inalt hotel din lume. Situat in mijlocul Centrului International de Comert si avand o inaltime de 488 de metri, nu este doar cel mai inalt, ci si unul dintre cele mai scumpe din lume, cu preturi care pornesc de la aproximativ 800 de dolari americani pe noapte (echivalentul in moneda locala) si ajung pana la 12-13000 de dolari pe noapte, atat cat ar costa in mod normal inchirierea apartamentului prezidential.

Lobby-ul principal al hotelului se afla la etajul 103, de acolo de unde oaspetii pot admira o priveliste uluitoare, captivanata de-a dreptul, asta deoarece portul Victoria este in apropiere, plus ca de la inaltimea respectiva se pot vedea toate intinderile metropolei.
Ritz-Carlton-ICC-Hong-Kong-13

Ritz-Carlton-ICC-Hong-Kong-12

Ritz-Carlton-ICC-Hong-Kong-11

Ritz-Carlton-ICC-Hong-Kong-10

Ritz-Carlton-ICC-Hong-Kong-9

Ritz-Carlton-ICC-Hong-Kong-8

Ritz-Carlton-ICC-Hong-Kong-7

Ritz-Carlton-ICC-Hong-Kong-6

Ritz-Carlton-ICC-Hong-Kong-5

Ritz-Carlton-ICC-Hong-Kong-4

Ritz-Carlton-ICC-Hong-Kong-3

Ritz-Carlton-ICC-Hong-Kong-2

Ritz-Carlton-ICC-Hong-Kong-1
Hotelul pune la dispozitia turistilor peste 312 camere cu vedere fie spre port, fie spre oras. Suprafata standard a unei camere este de 50 de metri patrati, cu exceptia camerelor prezidentiale si a suitelor. De exemplu, suita Ritz-Carlton are o suprafata de 365 de metri, cu terasa, biblioteca, o mica sala de conferinte, propria sauna etc. Fiecare camera are statii de andocare pentru iPod-uri, iPad-uri, televizoare cu ecran plan de mari dimensiuni si multe alte facilitati, in general, cam toate lucrurile la care v-ati astepta.

De asemenea, in hotel sunt nu mai putin de 6 restaurante, din care 3 sunt specializate in mancaruri cantoneze, in mancaruri italienesti, iar restul au un meniu specific pentru mai toate zonele Asiei. La etajul 103 se gaseste si un fel de bar specializat in dulciuri, mai ales in produse de ciocolata fina, garantat sa satisfaca papilele gustative ale tuturor oaspetilor.

Nu putem sa incheiem acest articol fara sa aducem in discutie si salile de conferinta din interiorul hotelului, care atunci cand organizatorii doresc intimitate totala, sunt verificate de specialisti in securitate pentru a elimina oricare mijloace de comunicare; de asemenea, Ritz-Carlton gazduieste una dintre cele mai mari sali de bal din Hong Kong, fiind inchiriata deseori de marii miliardari chinezi pentru diferitele evenimente pe care le organizeaza.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.