close
Hoteluri & Resorturi

Malliouhana Resort in Caraibe – un loc exclusivist

Una dintre cele mai populare destinatii de vacanta pentru oamenii de afaceri este insula Anguilla din Marea Caraibilor, o insula suficient de micuta cat sa poata fi traversata in 30 de minute cu masina, dar suficient de mare cat sa gazduiasca cateva resorturi exclusiviste. Printre ele se afla Malliouhana Resort, parte a lantului Auberge, ce tocmai a trecut printr-un proces de renovare care a costat nu mai putin de 80 de milioane de dolari.

Procesul de renovare a durat aproximativ 3 ani, asta dupa ce, de la data deschiderii sale, in anul 1984, constructia nu a mai suferit restaurari majore. Intre timp, a fost achizitionat de lantul Auberge, iar astazi este unul dintre cele mai populare locuri de vacanta pentru cei ce lucreaza pe Wall Street si nu numai.

De ce? Pentru ca, in primul rand, este un resort relativ micut, cu doar 44 de camere si suite, suprafata medie fiind de 66 de metri patrati, deci cam cat un apartament obisnuit, plus ca in cadrul resortului exista si un restaurant cu o stea Michelin.
guests-can-relax-at-the-auberge-spa-meditation-garden-and-relaxation-lounge

theres-also-a-scenic-indoor-outdoor-bar-and-lounge

theres-a-fine-dining-restaurant-where-guests-can-look-out-over-the-sea

the-rooms-are-huge-spanning-720-to-2500-square-feet

the-renovated-resort-has-44-ocean-view-rooms-and-suites

around-the-resort-youll-find-ceramic-sculptures-chinoiserie-and-british-colonial-pieces-and-paintings-by-haitian-artist-jasmin-joseph

the-design-and-color-palette-is-inspired-by-the-caribbean-surroundings

out-on-the-beach-guests-can-enjoy-yoga-kayaking-snorkeling-sailing-windsurfing-and-more

there-are-gorgeous-views-from-the-pool

the-resort-sits-on-a-bluff-overlooking-turtle-cove-and-meads-bay

the-luxurious-resort-first-opened-in-1984-but-recently-completed-an-80-million-renovation-it-was-closed-for-three-years-during-the-renovation-and-just-reopened-as-an-auberge-resort

the-malliouhana-resort-is-a-favorite-with-wall-streeters

the-island-of-anguilla-is-only-16-miles-long-and-3-miles-wide-but-it-has-33-beautiful-public-beaches

malliouhana-resort-anguilla
Anguilla are 33 de plaje publice, cu toate ca notiunea de public nu este tocmai cea mai fericita, asta deoarece majoritatea turistilor stau pe raza resorturilor in care sunt cazati. In cazul celor de la Malliouhana Resort, acestia au la dispozitie propria plaja, mai multe piscine infinity cu vedere directa spre ocean, locuri retrase de meditatie, precum si un spa.

In ceea ce priveste designul interior, acesta se bazeaza pe o sinergie intre culori maritime si elemente locale, caraibiene, dar si pe o serie de accesorii ce tin de scufundari. Mult mai spectaculos mi se pare designul exterior, cu terase cu priveliste spre mare, asta in conditiile in care cei care au gandit acest resort l-au facut astfel incat sa fie un spatiu deschis, dar in acelasi timp sa ofere si spatii retrase, dar fara sa altereze in vreun fel privelistea splendida.