close
Idei

19 idei de semineuri pentru casa voastra

Am tot scris de-a lungul timpului despre semineuri si despre avantajele lor. Daca mai tineti minte, semineurile erau odinioara printre putinele surse de caldura are unei hase si, totodata, locul in jurul caruia majoritatea membrilor familiilor se adunau seara. Totusi, pe masura ce procesul de urbanizare s-a dezvoltat, numarul locuintelor cu semineu a inceput sa scada, iar astazi ele sunt considerate un lux, cu atat mai mult cu cat ne referim la semineuri pentru apartamente, care nu folosesc neaparat lemne.

Astazi, cele mai multe sisteme de incalzire se bazeaza pe calorifere si tevi in podele sau in perete sau chiar pe raze infrarosii mai nou. Totusi, caldura focului in forma sa primara e neinlocuibila, intrucat randamentul e de aproape 100%, motiv pentru care un semineu ar fi de preferat in detrimentul oricarei alte surse de incalzire.
semineu 19 semineu 18 semineu 17 semineu 16 semineu 15 semineu 14 semineu 13 semineu 12 semineu 11 semineu 10 semineu 9 semineu 8 semineu 7 semineu 6 semineu 5 semineu 4 semineu 3 semineu 2 semineu
E de inteles faptul ca nu toate semineurile moderne sunt alimentate cu lemne. In zonele metropolitane lemnele sunt destul de greu de procurat si de depozitat, plus ca atunci cand sunt depozitate in casa, ele ocupa o buna parte din spatiul locuibil, ceea ce nu e tocmai ok in cazul locuintelor medii sau mici. Tocmai de aceea au fost inventate semineurile pe gaze, care imita perfect flacara focului de lemn (uneori cu ajutorul unui rezervor de etanol) si care ofera aproximativ aceeasi caldura. Avantajul acestora e ca nu necesita ingrijite foarte mult si nici nu au cenusa care trebuie curatata. Singurul lucru la care trebuie avut grija e instalatia de gaze, care trebuie verificata periodic si care, de asemenea, necesita sistem de detectare a gazului in atmosfera.

Nu putem incheia acest articol fara a mentiona un alt avantaj al semineurilor moderne si anume acela ca sunt relativ usor de personalizat sau cel putin, exista solutii care sa se plieze pe caracteristicile fiecarei case in parte.