close
Idei

30 de idei de dormitoare de lux pentru locuintele voastre!

Dintre toate camerele unei locuinte, fie ea casa sau apartament, probabil cel mai mare accent se pune asupra dormitorului, iar asta nu numai din considerente de design, ci si practice. In fond, dormitul ne ia aproape o treime din viata, deci este aproape vital ca spatiul de odihna sa ne fie confortabil si pe cat posibil sa arate si bine, astfel incat dormitorul sa nu fie doar o oaza de liniste, ci si un motiv de mandrie.

Pentru astazi, v-am pregatit o colectie de 30 de idei de dormitoare de lux, idei menite sa va inspire si care poate sa va ajute sa luati o decizie in ceea ce priveste decorarea, respectiv redecorarea camerei de odihna. Multe dintre ele reunesc cateva caracteristici comune, caracteristici pe care o sa le discutam in ceea ce urmeaza.


Ce vedem in mai toate pozele de mai sus? Dimensiunea patului, la care probabil se adauga si calitatea locului de dormit. Daca tot faceti o investitie, aceasta trebuie facuta pana la capat, ori asta inseamna si cu saltele si perne ortopedice, care sa va mentina spatele si corpul intr-o pozitie cat mai corecta anatomic, astfel incat problemele de spate sa fie evitate sau macar intarziate.

Apoi, sursa de iluminare naturala trebuie sa fie cat mai mare, chiar daca in timpul somnului e nevoie de o luminozitate cat mai redusa. Dar un dormitor bine iluminat natural nu numai ca va arata bine, dar va alunga senzatia de spatiu inchis.

Mai este un lucru comun in absolut toata colectia de dormitoare de lux de mai sus: lipsa luminilor puternice. Sigur, ele pot exista in camera atunci cand nu este spatiu pentru un dresing, insa nu trebuie folosite excesiv, mai ales pe timp de noapte, atunci cand orice lumina puternica poate duce la dereglarea ritmului circadian, respectiv la perturbarea orelor de somn. Lumina calda de la veioze sau lampioane de perete trebuie sa nu aiba o intensitate prea mare, dar in acelasi timp, nu trebuie sa fie nici foarte slaba, tocmai pentru ca multa lume citeste seara inainte de culcare, ori o lumina prea slaba ar putea favoriza dezvoltarea de probleme ale ochiului.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.