close
Idei

Bai fierbinti in aer liber

Baile fierbinti sunt micile placeri vinovate atat ale oamenilor cat si ale animalelor si asa au fost de mii de ani. De la faimoasele bai fierbinti in aer liber (la – 20 de grade Celsius) care i-au facut si mai cunoscuti pe vikingi si pana la maimutele japoneze care se scalda in faimoasele ape termale Jigokudani, baile sunt o metoda buna de relaxare, atat pentru corp, cat si pentru psihic, motiv pentru care vedem tot mai multe bai de exterior.

Zonele cu ape termale sunt arhi-apreciate, mai ales pe timp de iarna. Mai mult, ele au ajuns sa fie cumva o experienta luxurianta in resorturi, mai ales pe timp de iarna. Avem astazi posibilitatea de a petrece timp in aer liber, dar in apa calda, fix sub cerul geros al Alaskai, pentru a vedea aurora boreala, dar si in zonele cu ape termale de la noi din tara si nu numai.
Jackson-Hole-Mountain-Resort-Tub

Armathwaite-Hall

Chalet-TwentySix26

Private-Winter-Hot-Tub

Chalet-Spa-Verbier

Boho-Hot-Tub

Igloo-Village-Hot-Tub

Hotel-Vieux-Vicheres
Cazile pot fi atat sub forma de jacuzzi de una sau mai multe persoane, sub forma de izvor natural, tocmai pentru a pastra imaginea locului cat mai naturala, dar si sub forma de butoi, asa cum erau baile in urma cu zeci si sute de ani.

Bineinteles, unii proprietari de resorturi (si nu numai) le-au cosmetizat cat de mult posibil, tocmai in ideea in care sa reprezinte o atractie si un motiv de lauda pentru clientii lor. Ce e interesant e faptul ca, daca va uitati in pozele de mai sus, zapada nu e topita in jurul cazilor/bazinelor, ori apa respectiva este fierbinte. Cum se explica acest lucru? Prin faptul ca invelisul lor este izolat termic de cele mai multe ori, pentru un dublu efect: pentru a nu lasa apa sa se raceasca (intrucat corpul uman dezlocuieste o mare parte din volumul de apa al bazinului), dar si pentru a nu lasa zapada din jur sa se topeasca sub actiunea caldurii, tocmai pentru a accentua si mai mult efectul vizual.