close
Idei

Idei de depozitare a lemnelor de foc pentru semineuri

Nu o sa vorbim foarte mult despre semineuri astazi, ci mai degraba despre idei de depozitare a lemnelor de foc pentru semineuri. Oricine are un semineu in casa stie cat de neplacut este sa care lemne de afara sau sa stranga mereu resturile si cenusa.

Tocmai de aceea este nevoie de un astfel de spatiu de depozitare. Veti vedea mai jos o serie de idei, unele mai rustice, unele mai minimaliste, iar altele mai futuriste/ultra-moderne. Ideea din spatele acestui articol e gasirea unei solutii care vi se potriveste, in functie de tipul si structura casei/camerei in care aveti semineul. E necesar ca lemnele sa nu arate urat, sa nu faciliteze depunerea de murdarie, dar in acelasi timp sa ocupe un loc din care sa poata fi accesate cu usurinta.
bucket-to-store-wood rustic-fireplace-with-divided-for-wood-storage above-the-fireplace-wood-storage-organized contemporary-fireplace-design-with-storage-for-wood circular-metalic-piece-for-wood-storage fireplace-wood-storage fireplace-with-space-under-for-wood minimalist-fireplace-design striking-modern-fireplace leather-belt-organzed-wood-logs modern-kitchen-island-fireplace-and-wood-storage simple-cubby-storage-for-wood horizontal-firewood-storage concrete-fireplace-with-firewood-storage modern-firewood-storage firewood-storage-during-winter firewood-space-storage-into-the-wall nordic-design-wood-stove-and-firewood-storage modern-vertical-system-for-firewood concrete-fireplace-design-firewood-under firewood-drawer-storage fireplace-reading-corner-iconic-eames-chair-and-firewood-storage firewood-Storage-under-stove industrial-rolling-cart-for-firewood

Personal, evit semineurile minimaliste, despre care consider ca nu ar trebui sa functioneze cu lemne, ci doar cu gaze. De ce? Pentru ca lemnele se transforma in jar, care poate sari si care, implicit, poate da nastere unui incendiu intr-un caz extrem. Tocmai de aceea, clientilor mei le recomand o solutie mai clasica, care e in 90% dintre cazuri o solutie si mai eleganta, dar si mai practica.

Exista si semineuri care folosesc lemnul doar in scop decorativ. Totusi, caldura data de cele care ard practic lemnul e net superioara. Singurul avantaj al semineurilor pe gaz ar fi faptul ca nu lasa niciodata mizerie si ca sunt usor de intretinut, dar si de personalizat.