close
Idei

Idei moderne care cresc substantial valoarea unei case

Articolul de astazi e un pic in afara tiparului cu care v-am obisnuit pe freshhome.ro. Aruncand o privire peste proprietatile de lux, oricine poate observa cateva elemente comune, care desi nu par foarte importante (cel putin nu unele dintre ele), cresc substantial valoarea unei case. In mod normal, atunci cand apreciem valoarea unei case, factorii precum pretul, anul constructiei, spatiul disponibil si zona sunt primordiali, mai ales ca exista deja un pret al pietei, care poate fi considerat drept pret de referinta.
closet-for-man-and-women sunken-bathtub-with-view indoor-modern-sauna backyard-river backyard-designed-for-a-luxury-house outdoor-koi-pond classics-villa-dall-ava-oma infinity-swiming-pool mountain-living-room-featuring-a-glass-floor-to-see-the-ground-or-river mountain-living-room-featuring-a-glass-floor-to-see-the-ground-or-river1 Treehouse_Big casa 5 casa 4 underground-garage-parking. casa 3 casa 2 casa 1
Totusi, atunci cand vine vorba de aprecierea costului real al unei vile de lux sau al unei proprietati cu potential imobiliar mare, metoda clasica de apreciere a pretului nu mai functioneaza, in mare parte pentru ca, dupa cum puteti vedea in pozele de mai sus, vilele sunt adeseori “dotate” cu facilitati unice (sau ma rog, nu atat de comune), a caror valoarea influenteaza mult pretul final al proprietatii.

Observati, va rog, pozele de mai sus: vile cu piscine infinity, cu garaje subterane, crame subterane imense si cu instalatii moderne de climatizare, sali de cinema private sau chiar piscine supraetajate; toate aceste elemente contribuie substantial la pretul marit al unei astfel de vile, atat prin prisma facilitatii oferite pentru (viitorii) proprietari, dar si pentru faptul ca transforma casa respectiva intr-una unica. La fel, un living cu un perete de sticla, cu o priveliste spre oras sau spre o apa, poate contribui masiv la cresterea pretului, cu atat mai mult cu cat cei care sunt capabili sa cumpere o astfel de casa nu sunt oameni care cauta o locuinta ieftina, ci oameni care-si permit sa cumpere o proprietate in genul fara un efort financiar teribil.

Un singur aspect mai trebuie punctat: am lasat expres la sfarsit casuta de lemn pe care o puteti vedea mai sus. In principiu, prezenta ei in curtea din spatele casei e ok si chiar benefica pentru cei care vor un loc in care sa-si petreaca serile de vara in compania prietenilor, insa din pacate, ea nu se potriveste cu toate proprietatile, mai ales cu cele a caror design exterior e unul contemporan, poate chiar usor futurist.