close
Idei

Pavilion de sticla transformat intr-o oaza de relaxare

wirra-glass-willa-pavilion-by-night1

Proverbiala oaza de relaxare poate aparea oriunde exista un dram de imaginatie, vointa, la care se alatura un buget mai serios. Spun asta in ideea in care am descoperit un proiect pe cat de simplu, pe atat de fabulos, dar a carui amenajare a avut nevoie de resurse umane si financiare foarte mari.

De exemplu, iazul din pozele de mai jos este unul amenajat. Proprietarii au inlaturat o livada de portocali si au construit un iaz la malul caruia au “pus pe picioare” un pavilion de sticla. Practic, si-au creat un loc retras, superb si relaxant, in care se pot refugia oricand au nevoie sa evadeze. Pavilionul este inconjurat de copaci, astfel ca soarele arzator al Australiei nu e nicidecum o problema. Mai mult, datorita vegetatiei dese, proprietarii au parte de intimitate, asta in ciuda peretilor de sticla.
wirra-glass-willa-pavilion-by-night2 wirra-glass-willa-pavilion-by-night1 wirra-glass-willa-pavilion-by-night wirra-glass-willa-pavilion-bedroom wirra-glass-willa-pavilion-fireplace wirra-glass-willa-pavilion-bathroom-shower wirra-glass-willa-pavilion-bathroom wirra-glass-willa-pavilion-lake-view wirra-glass-willa-pavilion-interior-sunken-tub wirra-glass-willa-pavilion-inteior wirra-glass-willa-pavilion-curtains-hallway wirra-glass-willa-pavilion-corner wirra-glass-willa-pavilion-view wirra-glass-willa-pavilion wirra-glass-willa-pavilion-lake
Unul dintre avantajele acestui loc e faptul ca mai toti peretii sunt glisanti, astfel ca pavilionul poate fi transformat rapid intr-o terasa imensa. Oricum exista o terasa deja. O alta particularitate a acestui adapost ar fi faptul ca el poate fi transformat intr-un mini spa. In mijlocul zonei de living este o vana acoperita sub podea, care poate fi deschisa si umpluta oricand cu apa; partea mai frumoasa e ca ea poate fi acoperita oricand la loc, fara sa deranjeze in vreun fel design-ul.

Nu in ultimul rand, trebuie mentionat si un aspect: casa este orientata spre nord-est din 2 motive: pentru a beneficia cat mai mult de soare, dar si pentru a fi intr-o directie paralela cu vanturile locale, tocmai pentru a impiedica cat mai mult cu putinta pierderile de caldura.