close

Se spune ca nimic nu poate merge atat de depart pe cat poate “merge” mintea umana. Astazi o sa va scriu cateva cuvinte despre un proiect nebunesc al unui austriac, care, satul de conformismul din jurul sau si dornic de a-i surprinde pe cei din jur, a contractat o echipa de proiectanti care sa-i transforme casa intr-un Volkswagen Beetle urias.

In urma cu fix 10 ani, Markus Volgreiter, un arhitect din Salzburg, a avut un proiect foarte neobisnuit: un client dorea ca locuinta sa din apropierea Salzburgului, mai exact din Gnigl, sa fie transformata in ceva cat mai apropiat de un… Volkswagen Beetle. La inceput, numai gandul la asa ceva parea nebunesc, insa constructia din pozele de mai jos s-a concretizat in doar un an. Astazi, proiectul “Auto Residence”, in ciuda faptului ca a devenit si bar-restaurant, inca mai este folosit drept resedinta principala de catre propietari.
Vw-Bettle-Restaurant Vw-Bettle-Restaurant-1

 

Ceea ce e cu adevarat interesant la acest proiect e faptul ca “Auto Residence” nu e o masina doar pe dinafara, ci si pe dinauntru. Pe partile laterale, feresterele sunt in forma de faruri rotunde (cu surse de lumina mai puternice decat cele obisnuite), iar pe interior, 4 dintre peretii de rezistenta ai casei au forma de suspensii.

imagine laterala

suspensie Costurile de constructie ale acestei resedinte au fost de aproximativ 1,6 milioane de Euro. Dat fiind faptul ca atrage multi turisti dornici sa ia masa intr-un Volkswagen dar si ca e intr-o localitate din imediata apropiere a Salzburgului, valoarea intregului ansamblu (inclusiv a afacerii) este de aproximativ 5 milioane de Euro.

In plus, dupa cum am spus in randurile de mai sus, “Auto Residence” inca mai este folosita pe post de resedinta de catre propietarii ei, asta in ciuda veniturilor foarte mari castigate in urma contractelor de publicitate si a barului-restaurant. Acestia declara ca ideea de restaurant le-a venit ulterior si ca initial, intregul proiect s-a vrut a fi casa personala. Asadar, ei se simt ca acasa in acest loc si nu si-ar cumpara niciodata o locuinta in alta parte, asta desi isi permit.interior 2 interior 3

interior 4

[Sursa – dsgnwrld.com]

Tags : asutriarestaurantvolkswagen beetle

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.