close
Mobila

Mobila multifunctionala si idei de aranjare

Despre mobilier multifunctional am mai vorbit pe freshhome.ro. Totusi, astazi am descoperit creatiile lui Harry Thaler, care a compus seturile de mai jos de mobila multifunctionala pentru Muzeul de Arta Moderna si Contemporana din Bolzano, Italia.

Dupa cum puteti vedea in pozele de mai jos, nu e foarte usor sa ne dam seama ce anume contin cutiile decat atunci cand sunt desfacute, insa in esenta, ele scot in evidenta un avantaj major: prin prisma faptului ca sunt ambalate usor, ele sunt usor de transportat, deci sunt perfecte pentru cei care nu au o locuinta stabila sau care obisnuiesc sa se mute des.

Bineinteles, nu sunt o solutie doar pentru acasa, ba chiar din contra, printre creatiile lui Thaler se afla si birouri simple, fotolii si mese de sedinta, care pot fi folosite fara probleme in orice companie, nefiind catusi de putin indoielnice din punct de vedere calitativ. De fapt, creatiile designer-ului de mobila arata clar de cat de putin spatiu avem nevoie de fapt, dar numai in conditiile in care stim sa il folosim intr-un mod inteligent.
creative-furniture

creative-furniture1

creative-furniture2

creative-furniture3

creative-furniture4

creative-furniture5

creative-furniture6

creative-furniture7

creative-furniture8

creative-furniture9
Practic, mobila multifunctionala se incadreaza in stilul minimalist, cu mentiunea ca e mult mai practica. Un alt avantaj ar fi faptul ca nu este specifica: exista solutii pentru studiouri, cu paturi de una sau de doua persoane, exista solutii care incorporeaza atat pat, cat si birou si un spatiu de depozitare pentru haine – deci mobila ideala pentru camere de camin, de exemplu.

Ultimul, dar nu cel din urma, prin faptul ca piesele grele de mobiler sunt pe role, e foarte usor de schimbat design-ul unei camere. Nu e nevoie de mult efort, ci doar de putina creativitate. Sigur, scaunele si masutele nu sunt pe role, insa la cat de usoare (dar rezistente) sunt materialele folosite, nici nu ar fi nevoie.