close

Astazi va prezentam cateva modele de usi potrivite pentru fiecare tip de casa sau apartament. Sa nu uitam ca primul contact pe care cineva il are cu o casa pleaca de la intrare, de la vederea usii. Aceasta este prima care spune ceva despre felul amenajarii casei dincolo de ea. La fel de importante sunt si cele din interior, cele care fac legatura intre camere. Trebuie ca mereu sa se imbine perfect cu mobilierul si elementele de decor din fiecare incapere.

In schimb mereu vor ramane in voga usile clasice, nu aveti cum sa gresiti absolut nimic cu ele. Daca sunt prea extravagante si accesorizate riscati sa creati un kitsch si cu siguranta nu va doriti asta.

In trecut usile erau foarte massive, din fier si accesorizate cu bucati de sticla sau oglinda. Pe parcurs au inceput sa isi mai scada din greutate, iar acum sunt din lemn mai toate, ba chiar si din pal ( un lemn mult mai usor). In general usile din pal sunt folosite pentru interior. In continuare la intrare folosim usi mai massive din lemn sau celebrele usi metalice cu foarte multe incuietori.

In functie de casa pe care o detinem si usile isi modifica designul. Daca avem o casa de vacanta cu o curte imensa ne putem permite sa punem o usa cu geamuri din sticla asezate in mici patrare si creand un joc. La apartamente mereu vom avea la intrare o usa care sa nu permita observarea interiorului.

model-usa-apartament (9)

model-usa-apartament (8)

model-usa-apartament (7)

model-usa-apartament (6)

model-usa-apartament (5)

model-usa-apartament (4)

model-usa-apartament (3)

model-usa-apartament (2)

model-usa-apartament (1)

Pentru interior au inceput sa se foloseasca din ce in ce mai mult usile glisante. Sunt practice si nici nu ocupa spatiu suplimentar in casa in momentul in care sunt deschise. Ele pot fi usi tip dulap si sa aiba nervuri de aluminiu sau cadrul sa fie din aluminiu. Si daca tot vorbim de interior nu uitati ca la usa de la dormitor nu trebuie sa puneti niciodata usi cu inseratii de sticla. Poate doar daca nu doriti intimitate.

O alta tendinta in materie de usi o reprezinta combnatia metalului cu lemnul. Este un contrast uimitor dar care va crea un impact incredibil. In general acest tip de usi se potrivesc pentru la intrarea intr-o casa sau intr-un apartament.

Cele mai spectaculoase usi de exterior sunt cele care au decoratiuni din metal si sticla. Pe langa spectaculozitate ele sunt si foarte masive si confera siguranta. Pentru acest tip se foloseste de obicei geamul armat care este mult mai rezistent fata de cel normal.

Pentru interior se mai folosesc usile din sticla mata. Ele ofera eleganta si o combinatie de intim – spatiu deschis extraordinara. Este un design care completeaza si ii da o nota de unicitatea decorului interior.

Daca v-ati gandit cum sa alegeti o usa pe care vreti sa o schimbati in casa voastra speram ca v-am inspirat si v-am facut alegerea mai usoara. Daca ati schimbat-o deja va asteptam sa impartasiti cu noi modelul ales de voi!

Tags : casadecormodel usa casamodele usi apartamentmodele usi casamodele usi dormitormodele usi intrareusausa fierusa ieftinausa lemnusa palusi ieftine

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.