close
Piscine

Piscine exterioare cu forme neobisnuite

Cu doar 3 zile inainte de inceperea oficiala a primaverii, vremea a inceput sa se incalzeasca vizibil. Pe masura ce temperaturile vor creste, piscinele vor fi o idee din ce in ce mai atragatoare, sigur, poate nu din primele zile de vara, dar macar de undeva de la mijloc.

Daca vorbim despre piscine exterioare, in acceptiunea generala ne referim la piscine asemanatoare bazinelor olimpice, doar ca la o scara mai redusa, eventual cu intrare treptata in apa. Adevarul, in schimb, e ca de cele mai multe ori nu avem nevoie de piscine prea mari si ca, din punct de vedere statistic, nu vom parcurge frecvent decat 20% (conform principiului lui Pareto) din suprafata de luciu a piscinei. In plus, nici spatiul avut la indemana nu e suficient de cele mai multe ori, motiv pentru care cei care vor neaparat o piscina exterioara pe proprietatea lor trebuie sa gaseasca solutii.

Ce posibilitati de personalizare exista? Gratie tehnologiei existente, atat timp cat bugetul o permite, posibilitatile sunt nelimitate, nefiind nicio regula care sa impuna un anumit tipar. Foarte populare au inceput sa fie in ultimul timp piscinele pentru o singura pesoana, nu mai late decat un culoar dintr-un bazin olimpic.
Beach-House-Pool

contemporary-pool

almost-natural-pool

traditional-house-design

lap-pool

luxury-lap-pool

terrace-pool1

terrace-pool

edge-pool

swiming-pool-design

pool-unusual-shape-design
Avand avantajul spatiului ingust si relativ redus pe care o astfel de piscina il ocupa, cel putin in comparatie cu alternativa clasica. Necesita si costuri mai mici de incalzire, plus ca nici costurile cu apa nu sunt foarte mari.

Sigur, piscina ingusta nu e singura optiune, caci putem vorbi de la bazine de tip infinity pana la bazine suspendate sau in trepte si cu forme personalizate in functie de proprietate. In plus, nu doar forma bazinului poate fi modificata, cat si accesoriile acestuia. In functie de buget si de dorinte, proprietarii pot opta pentru iluminat subacvatic, pentru senzori de temperatura, pentru accesorii (in genul pompelor cu jet, folosite pentru masaj) si multe alte accesorii.