close
Piscine

Piscine naturale – cum va puteti folosi de ele

Cand viata iti da lamai, fa-ti o limonada, parca asa spune o vorba din batrani. Desi multa lume s-ar feri de un teren in care exista un put natural la suprafata, pe ideea ca terenul din jur e malos, exista si oameni care au inteles ca pot folosi respectivele terenuri pentru posibilitatea de a amenaja piscine naturale.

Marele avantaj al acestora? Faptul ca nu necesita amenajari speciale si nici nu trebuie tratate prea mult, asa cum se face in cazul piscinelor obisnuite, plus ca impactul asupra mediului e minor.

Un aspect interesant pe care multa lume nu-l cunoaste e faptul ca, in cazul in care alegeti sa pastrati plante in piscina naturala, nu va fi nevoie de instalatii speciale de filtrare si de purificare, intrucat plantele vor face acest lucru, mentinand apa curata.
Radwinter-Natural-Pool-

Natural-Landscape-Pool

Waterfall-Natural-Pool

Nantucket-pool1

Woodhouse-Pool-1

Hilltop-Pool

Circular-Natural-Pool

Rainforest-Natural-Pool
Ideea e ca, spre deosebire de piscinele clasice, cele naturale ofera si un efect vizual mai puternic, plus ca permit amenajarea si modificarea lor in functie de tipul casei si al proprietatii lor. Mai mult, la nevoie, ele pot fi transformate in helestee pentru pesti, cu toate ca majoritatea celor care au o piscina naturala in curte nu aleg sa faca acest pas, ci aleg sa pastreze locul asa cum este, nu doar pentru aspect, ci si pentru faptul ca apa care izvoraste din pamant, adesea termala, are si proprietati terapeutice, fiind capabila sa ajute la vindecarea unor tipuri de probleme articulare sau osteo-tendinoase.

In Romania, avem piscine naturale in zonele cu ape termale, mai ales in Bihor, in jurul Bailor Felix.