close
Sfaturi pentu Acasa

Cum sa introduceti lucrari de arta de mari dimensiuni in casa

Setea de arta e un lucru specific oamenilor inteligenti. Aruncand o privire peste cele mai multe case moderne, se poate vedea ca multe dintre ele sunt dotate atat cu mobilier modern, cat si cu piese de arta mai mult sau mai putin moderne. In general, casele decorate in stil clasic sunt mai potrivita pentru tablouri si sculpturi retro, in timp ce casele moderne sunt mai pregatite sa accepte lucrari de arta mai noi, specifice artistilor contemporani.

Luati, de exemplu, ideea de mai jos. Desi practica asezarii tablourilor pe rafturi de lemn nu este des utilizata, ea ofera un avantaj pe care putina lume il constientizeaza: ofera posibilitatea proprietarilor de a da aproape instant un aspect nou camerei in care se afla tablourilor prin simpla schimbare a ordinii lor. In plus, tablourile sau celelalte obiecte de arta pot fi inlocuite rapid cu altele noi, eventual aduse din alte camere, care prin simpla lor prezenta reimprospateaza aspectul camerei.
lucrari de arta 8 lucrari de arta 7 lucrari de arta 6 lucrari de arta 5 lucrari de arta 4 lucrari de arta 3 lucrari de arta 2 lucrari de arta
Daca, in schimb, vorbim de tablouri mari, ele se amplaseaza pe peretele dominant al camerei, de regula in pozitia in care este observat cel mai bine de catre persoanele straine casei. E o tehnica aflata la limita “infatuarii”, dar care da un plus de valoare si de culoare casei.

Obiectele de arta de mari dimensiuni au putine locuri in care pot fi pozitionate, tocmai din cauza dimensiunilor lor. O categorie aparte de obiecte de arta e reprezentata de cele care sunt destinate bucatariei. Din cauza faptului ca vin in contact in permanenta cu aburii emanati de mancare, ele sunt mai susceptibile la distrugere, motiv pentru care proprietarii trebuie sa aiba grija  la cum aleg sa isi decoreze bucataria. Uneori, e mai recomandata folosirea unui sticker sau a unui tablou in grafit pozitionat in zona cea mai departata de bucatarie, dar numai atunci cand se poate asigura eliminarea oricaror surse de umiditate capabile sa altereze in timp decoratiunile.

Tags : casalucrari de artatablouri

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.