close
Arhitecturi

Less is more – Design interior minimalist

“Less is more”, chiar si atunci cand vine vorba despre designul interior. Daca nu va place sa petreceti timpul cautand piese de mobilier si accesorii cat mai multe, carora sa incercati apoi sa le gasiti un loc in camera, alegeti mai bine sa pastrati un aspect cat mai aerisit si mai simplu, dar la fel de sofisticat. Vorbim aici despre stilul minimalist, caracterizat de linii drepte si forme cat mai simple.

2

3

4

6

8

11

12

13

Atunci cand alegeti sa va amenajati casa in stil minimalist, trebuie sa tineti cont de cateva aspecte caracteristice. In primul rand, nu incercati, sub nicio forma, sa sa incarcati incaperea cu prea multe piese de mobilier. Alegeti-le pe cele cu trasaturi simple, dar finisaje sofisticate.

Mobila trebuie sa aiba forme simple si aspect placut. Altfel spus, investiti in piese de calitate, dar simple, care sa sie, in acelasi timp, practice. Nu trebuie sa va ganditi la faptul ca incaperea va fi sobra sau rece. Esenta este sa gasiti acel nivel optim de simplitate, care sa imbine utilul cu placutul.

In ceea ce priveste cromatica, se merge pe design monocrom, transparenta si simplitate. Astfel, alegeti rafturi simple, in loc de o biblioteca intreaga, canapele sin piele, mese joase, sau dulapuri integrate in perete. Evitati mochetele si covoarele, lasand in schimb parchetul simplu.

Cat despre culori, utilizati cat mai putine si alegeti, in schimb, combinatii de nonculori, culori neutre, sau piese de mobilier si accesorii transparente. Evitati decoratiunile pe cat posibil, in special pe cele care incarca vizual camera.

Tags : amenajaredecordesign minimalist

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.