close

Stilul rustic, despre care am scris de nenumarate ori pe freshhome.ro, este caracteristic caselor montane si celor din spatiul rural in general. Totusi, un subiect despre care nu am vorbit niciodata e despre cum putem adopta acest stil pentru a fi si pe placul copiilor, fara ca asta sa insemne neaparat alterarea designului interior al casei.

Ca regula de aur, elementul principal din cele mai multe dormitoare rustice, fie ele pentru copii sau pentru adulti, este lemnul, acesta fiind cel mai la indemana material in spatiile rurale. Are avantajul de a putea fi prelucrat cu usurinta, plus ca se gaseste din plin in majoritatea locurilor, plus ca poate fi incorporat si in stare naturala in camere.

Recomandarea noastra este sa il tratati impotriva acarienilor (mici vietuitoare care se gasesc in praf) si impotriva celorlalte microorganisme care distrug lemnul, nu neaparat din motive legate de rezistenta structurii de lemn, ci mai mult pentru a evita problemele de sanatate care pot aparea.
Stylish-kids-bedroom-with-rustic-and-industrial-touches

Saarinen-Womb-Chair-adds-chic-glamour-to-the-kids-bedroom

Perfect-bed-design-for-bedrooms-with-a-sloping-roof

Shape-a-unique-bunk-bed-for-the-rustic-kids-room

Smart-design-combines-kids-bedroom-and-playroom-spaces

Ladder-and-railing-on-the-bunk-bed-give-the-bedroom-a-cool-touch

Fabulous-bedroom-has-a-cheerful-airy-ambiance

Functional-kids-room-keeps-the-design-simple-and-elegant

Wooden-beams-give-the-bedroom-a-rustic-touch

Hint-of-blue-and-silvery-gray-enliven-the-rustic-bedroom

Attic-kids-bedroom-with-low-furnishings-and-skylight

A-balanced-blend-of-rustic-and-modern-styles-in-the-beautiful-kids-bedroom

Creative-kids-bedroom-makes-most-out-of-the-available-space

Cool-rustic-bedroom-with-bunk-beds-and-steps

Winter-cabin-inspired-kids-bedroom-with-bunk-beds

Splash-of-red-for-the-dashing-rustic-bedroom

Bring-the-mountain-cabin-look-home-with-a-rustic-kids-bedroom

Americana-meets-rustic-style-inside-this-kids-bedroom

Walls-sconces-add-to-the-elegant-rustic-vibe-in-the-kids-bedroom

Space-saving-beds-and-brilliant-lighting-revamp-the-aura-of-the-rustic-bedroom
Am atasat mai sus cateva idei de decor al dormitoarelor rustice pentru copii, idei care ne-au placut si care poate o sa va inspire si pe voi. In principiu, stilul de decor ar trebui sa fie in ton cu restul casei, cu mentiunea ca functionalitatea trebuie sa primeze in fata aspectului,  mai ales ca vorbim de dormitoare dedicate celor mici.

Alti 2 factori care influenteaza modul in care este amplasat mobilierul intr-un dormitor rustic sunt spatiul disponibil si structura casei: pentru a economisi spatiu se poate opta pentru paturi supraetajate sau pentru alcovuri, caz in care spatiul liber ramas este semnificativ mai mare.

Modul in care este amplasat mobilierul este influentat si de inaltimea casei, dar si de inaltimea camerei. De exemplu, dormitoarele amplasate la mansarda sunt un pic mai greu de decorat, in sensul ca nu prea exista solutii pentru salvarea spatiului de cele mai multe ori, caz in care se apeleaza la solutii standard.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.