close
ArhitecturiCase & Vile

Hambar transformat in locuinta-concept – un proiect indraznet!

Nu e prima oara cand vorbim despre un hambar transformat in locuinta si cu siguranta nu va fi nici ultima data. Proiectul pe care vi-l prezentam astazi este de-a dreptul grandios si reusit, chiar daca e departe in ansamblu de ceea ce numim noi locuinta confortabila. De ce? Pentru ca dupa lucrarile de amenajare, proprietarii s-au trezit cu un spatiu imens cu care au trebuit sa lucreze pe interior.

Din exterior, forma este simplista si masiva, din motive lesne de inteles: nimeni nu ar fi proiectat altfel un hambar, caci nimeni nu avea sa stie ce idei le vor veni in cap noilor proprietari. Sigur, ar fi putut exista mai multe solutii de compartimentare, insa proprietarii si-au dorit sa aiba cat mai mult spatiu, astfel ca acum, intreaga locuinta este compartimentata pe interior dupa forma unei cruci cu laturi mari, astfel incat fiecare sectiune este destinata unui alt scop.


Casa are pereti grosi din caramida si acoperis masiv tinut laolalta de barne groase de lemn si este construita intr-un sistem semi open house, in sensul ca sunt pereti care compartimenteaza (sau cel putin creeaza aceasta iluzie) intreaga zona locuibila. Totusi, interioarele sunt mobilate modern, astfel ca nimic nu mai aminteste celor care pasesc inauntru de fosta utilizare a locuintei.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.